חלבון בשתן גבוה אבל תקין בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/01/2019 | 20:39 | מאת: יהודית

שלום רב בת 56 ברקע עמילואידוזיס al עם פגיעה כלייתית. קצתצרקע: בדרכ בריאה לאחר צינטור והכנסת סטנט נוטלת כדורים לדילול דם וכולסורול באופן כרוני ( מצב יציב). לאחר ביופסיית כילייה נמצא עמילואיד. מה שהוביל לביופסיה היה רמה 3.5 גרם חלבון בשתן שלא העה ברור מה מקורו ולכן נשלחנו למח עצם שם לא נמצא כלום ולעמילואיד בכילייה. מאז ספטמבר החל טיפול ולקייד ודקסה וערכי השרשראות הקלות חזרו לנורמה כולל היחס למדה קאפה שחזר לנורמה ( יש לציין שמלכתחילה הערכים לא היו גבוהים למדה הייתה 70) . בכל אופן טיפול כימי וסטרואידי שהועילו והורידו את גורם הפגיעה. מה שהובהר לי כי הפגיעה הכלייתית שכבר נגרמה היא בתלי הפיכה אוקיי..זה ברור... אבל בנתיים רמת איסוף השתן עלתה ל 7 גר חלבון בשתן.. כלומר במשך הטיפול עלה... השאלה שלי היא: האם עצירה של שרשראות קלות לא הייתה אמורה להפסיק לגרום לגרמים של החלבון לעלות? זה לא אמור היה להישאר בטותו מצב? והדבר השני שמאוד לא ברור לי וחשובצלי להבין.... שבשך כל ארבעת החודשים בטיפול לשרשראות הקלות ביצעתי ספירת דםאחת לשבוע באופן עקבי שם האלבומין בסרום אלבומין באימנופיקציסייה והקריאטנין בדם יציבים ושמורים. הקריאטינין בנורמה והאלבומין משחק לפה ולפהנאבל נע בתוך טווח הנורמה. בנוסףbun תקין, אוראה תקין, זרחן אשלגן סידן תקין. איך אפשר להסביר את זה? האם זה מצב אקוטי של הכילייה? אין טיפולים תרופתיים להורדת החלבון מהשתן? המטרה היא להיממנע מהגעה לדיאליזה כי גם ככה הטיפול בעמילואיד יורכב וקשה. תודה מראש. אשמח לתשובתכם.

אכן יכול להיות שחלה החמרה בהפרשת החלבון למרות טיפול. עדיין אין זה מוריד מחשיבות הטיפול בעמילוידוזיס, שכן סביר שללא טיפול ההתקדמות היתה מהירה בהרבה. הפחתת הפרשת החלבון, פרט לטיפול בעמילוידוזיס, באמצעות תזונה דלת נתרן ותרופות ממשפחת מעכבי ציר הרנין-אנגיוטנסין (כדוגמת טריטייס / אנלפריל וכו')

מנהלי פורום נפרולוגיה