הולטר לחץ דם - כללים כליים לקראת הבדיקה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/11/2018 | 09:45 | מאת: ירון

שלום, שמי ירון ואני בן 31. לפני כמה חודשים בבדיקה שגרתית אצל רופא התגלה חשד ליתר לחץ דם. ידוע שיש לי את תסמונת החלוק הלבן ולכן הרופא החליט לחבר לי במקום הולטר לחץ דם. התוצאות לא היו טובות ויצא ממוצע של 144 בסיסטולי. דיאסטולי תקין. באותה תקופה (באותו שבוע) הרגשתי לא הכי טוב מבחינה נפשית וחשבתי שזה השפיע. עשו לי בדיקת עיניים, אקו לב, בדיקות חלבונים בשתן, אולטראסאונד כלייה והכל יצא תקין. הרופא רצה לתת לי כדורים לאיזון לחץ דם ואני לא הסכמתי מבלי שאעשה שינוי ואראה איך זה משפיע. באותו זמן קניתי מכשיר לחץ דם ביתי והמדידות היו 122-135. יש לציין שהתאמנתי אז 3 פעמים בשבוע כח, פעם פעמיים בשבוע אירובי ואוכל יחסית בסדר. החלטתי לעשות שינוי קיצוני. העליתי אירובי ל4 פעמים בשבוע עם מרחקים יותר ארוכים. בתזונה גיליתי במה חטאתי (אכלתי הרבה חמוצים, זיתים ובולגרית) והתחלתי לאכול יותר ירקות ופירות. היום, לאחר חודשיים מאז השינוי, הלחץ דם הוא 105-125. בקרוב יש לי בדיקה חוזרת של ההולטר. השאלות שלי: 1) איך מודדים נכון לחץ דם עם הולטר? לפי מה שקראתי, במדידה רגילה בבית צריך לנוח כמה דקות לפני, לשבת על כסא עם תמיכה לגב, להניח את היד על השולחן כך שהשרוול בגובה הלב. איך כל זה קורה בהולטר? כאשר עשיתי ניסוי ובדקתי בישיבה על ספא בלי תמיכה של היד כך שהיא לצד הגוף, יוצא לי גבוה באיזור ה130 כאשר באותו זמן מדידה נכונה עם היד על השרוול יצאה 110. נראה כי השוני נובע מהיד שלא נתמכת ומגובה היד כמול הלב. בנוסף, איך יבוא לידי ביטוי מנוחה לפני מדידה? מה אני אמור לעשות כאשר השרוול מתנפח ואני עומד? אני דיי מבולבל בנושא. לא רוצה שיקרה מצב שכל הבדיקות בבית מצוינות וההולטר לא תקין בגלל משהו שעשיתי לא נכון. 2) האם עניין נפשי כלשהו יכול להשפיע על לחץ דם לתקופה ארוכה? תודה, ירון

אכן בהולטר אתה מתנהג "כרגיל" ולא מתיישב בעת מדידות. אתה צודק שיש הבדל בין המדידות מסיבה זו אך הדברים נלקחים בחשבון. מאמינה שאם נצפתה ירידה משמעותית במדידות הביתיות לאחר שינוי תזונתי + תיגבור פעילות אירובית, גם ההולטר יראה את השינוי. גורמים רבים משפיעים על לחץ הדם, וסטרס נפשי הוא אחד מהם.

19/11/2018 | 15:51 | מאת: ירון

תודה על התשובה. אם כך, כאשר השרוול מתנפח ואני יושב, עומד או בתזוזה, מה עלי לעשות? לחפש מקום לשבת? להשאר באותה פוזיציה ולא לזוז? (עמידה-לעמודולא לזוז, שכיבה-להשאר באותו עמדה ולא לזוז). תודה

מנהלי פורום נפרולוגיה