חלבון בבדיקת שתן כללית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/11/2018 | 14:25 | מאת: אנה

לפני כחודשיים עשיתי mriעם חומר גדוליניום בגלל כאבי ראש,הבדיקה יצא תקינה..שבוע לאחר הבדיקה היו לי כאבי גב..עשיתי בדיקת שתן כללית ותרבית..בתרבית לא מצאו לי חיידק אך בכללית מצאו לי 250 ליקוציטים ו50 חלבון..לאחר כחודש עשיתי שוב שתן כללי ויצא בידיוק אותה תוצאה.. לפי מה שקראתי חלבון בשתן זה מצב לא תקין..אני ממש מפחדת.. השאלה שלי האם בגלל הגדוליניום יכול להיות שהכליות שלי ניפגעו? והאם רמה של חלבון 50 מצביע על מחלת כלייה?איזה בדיקות ניתן לעשות? יש לי תור לרופא כליות רק עוד שבועיים ואני ממש לחוצה.. תודה

פגיעה כלייתית משנית לגדולינום הינה נדירה. סביר יותר שבדיקת השתן לא היתה תקינה עוד לפני הבדיקה, אך רק אחריה נלקחה הבדיקה. כמובן אלא אם יש בדיקה תקינה קודם לכן. כדאי בינתיים לבצע כימות של כמות החלבון המופרש - איסוף שתן 24 שעות לקראטינין, אלבומין וחלבון. כמו כן לבצע בדיקת שתן למשקע. למדוד לחץ דם אצל רופא המשפחה. לוודא שיש בדיקות דם רחבות כולל ספירת דם, תפקוד כליות, אלקטרוליטים (פרופיל מורחב, כולל סידן, זרחן), אנזימי כבד, אלבומין, רמת גלובולינים ועוד.

21/11/2018 | 15:18 | מאת: אנה

תודה רבה על התשובה המהירה.שמתי לב שגם בפברואר היה לי חלבון 10 בשתן וגם ליקוציטים 250..עכשיו החלבון 50!!תפקוד כליות שלי תקין וגם החלבון בדם תקין..הרופא משפחה הביא לי לעשות אולטראסאונט כליות (יש לי תור רק עוד שבועיים)ואיסןף שתן 24 שעות ..אני כגע במחזור ולכן לא ניתן לעשות איסוף..השאלה שלי כמה הזמן אחרי המחזור מומלץ לעשות איסוף שתן? והאם יש מצב שמדובר בדלק כליות אם יש חלבון למרות שהתרבית תקינה? קראתי גם שמחלות ממאירות גורמות לחלבון בשתן..אוף אני ממש מפחדת..נניח והאיסוף שתן תקין..איך אני באמת יכולה לדעת אם אין בעיה בריאותית אחרת שגורמת לחלבון בשתן.. תודה רבה

לנשום ולהרגע. סטיק שתן אינו אמין ואינו הוכחה לכך שיש חלבון בשתן. אין דחיפות בברור שהומלץ לך על ידי דר קלוק בן בסט.לשאלתך מומלץ להמתין מספר ימים מתום המחזור.

22/11/2018 | 09:55 | מאת: אנה

הבדיקה לחלבון שעשיתי זה בבדיקת שתן כללית ולא סטיק..בגלל זה אני ממש בלחץ..

סטיק ושתן לכללית זה אותו דבר

26/11/2018 | 08:09 | מאת: אנה

זהו עשיתי את בדיקת איסוף 24(עדיןן אין תשובות)..יצא לי איסוף 2800..לפי מה שקראתי תקין ניחשב עד 2000..רוצה לציין שאני שותה כ2 ליטר נוזלים שזה כולל תה ונס קפה..האם זה תקין כמות כזאת של שתן? כמו כן שמתי לב שהרופא משפחה הביא לי רק הפנייה לבירור חלבון באיסוף ולא גם לאלבומין וקריאטנין כמו שהמלצתם.. האם יש צורך לעשות איסוף נוסף כדאי לברר את שאר הדברים.. תודה רבה

מנהלי פורום נפרולוגיה