שתיה מרובה אחרי תרומת כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/11/2018 | 13:19 | מאת: שלומי

שלום רב. לאחר תרומת כליה שביצעתי לאחרונה, קיבלתי הנחיות חד משמעיות שעלי לשתות מכאן ולהבא 2.5 ליטר מים ביממה. עד לתרומה שתיתי כ 5 כוסות ביום ללא מאמץ גופני מיוחד, וקשה לי מאוד לשתות כ"כ הרבה. ראיתי תשובה שניתנה כאן בעבר לפיה אין חובה להגביר את השתייה. האם הנושא מצוי במחלוקת בין הרופאים? משקלי הוא 55 ק"ג תודה רבה.

אני איני מכירה הנחיה נוקשה שכזו. כל עוד אדם שותה מספיק וצבע השתן שקוף/מדולל אין סיבה לחייב אותו בכמות נוזלים קבועה וקפדנית. צריך לזכור שרק אנשים בריאים /ללא כל סימן למחלת כלייתית או מחלה שעלולה לגרום לאי ספיקת כליות מורשים לתרום כליה (כמובן במדינות בהן אין סחר איברים). הנחיות חשובות יותר לתורמי כליה הן לא להשתמש במשככי כאבים מסוג NSAIDS (כגון וולטרן, אדויל וכו), לחיות אורך חיים בריא (לא לעשן/לשמור על משקל גוף תקין, תזונה דלת מלח בין היתר), לבצע מעקב שנתי אחר לחץ דם, ובדיקות שיכלו תיפקודי כליות ויחס אלבומין לקראטינין בשתן. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה