פוסיד 40 מג ייייייייייי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/10/2018 | 10:00 | מאת: לאה

יש ליירידה בתפקודי הכליות וגם סוכרת. קראטנין הסביבות ה 2 וקצת. לפעמים נראה שיש לי קצת בצקות. הרופאת משפחה אמרה לי שאם אני אקח פוסיד 40 מג ביום זה יכול לעזור ולפשר תפקודי כליות. רופא אחר אומר לי gfr בסביבות 27 יכול להזיק. שמתי לב שזה הןריד לי קצת נפיחןיןת והיתה ירידה קלה במשקל אז השאלה אם יש קצת בצקות קלות האם זה מןעיל או מזיק. כמובן בהנחה שאני שותה הרבה מים

זה נכון שפוסיד יכול להעלות את הקראטינין במידה מסוימת. מצד שני, עודף הנוזלים (הבא לידי ביטוי בבצקות) גם כן אינו בריא. הוא מעמיס על הלב וגורם לעליית לחץ דם. הטיפול הטוב ביותר בעודף הנוזלים הוא תזונה דלת נתרן, ולכן אם עד עכשיו לא עשית זאת - זה הזמן. אם למרות תזונה דלת נתרן יש בצקות, נראה שאין ברירה אלא להמשיך עם הפוסיד במינון הנמוך ביותר הדרוש. לעיתים אפשר להוריד בהדרגה את המינון לאחר שהבצקות נעלמות ולחץ הדם מתאזן. כמובן בתיאום הרופא המטפל ומעקב משקל.

מנהלי פורום נפרולוגיה