בצקת בכף הרגל לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/10/2018 | 10:57 | מאת: ראקל

עברתי ניתוח מעקפים והחלפת 2 מסתמים . נלקח עורק מהרגל הימין. מאז ששוחררתי מהבית חולים יש לי בצקת ברגל ולא יכול לדרוך .יש לי כאבים ודקירות . האם זה קשור לכליות היות והבצקת לא יורדת . לוקח פוסיד כל יום .היתי מורדם ומונשם במשך חודש. מחכה לתשובתכם תודה

בצקת חד צדדית מקורה בבעיה מקומית (ולא כלייתית). בדרך כלל בניתוח נלקח וריד (ולא עורק) לצורך ביצוע אחד המעקפים בלב מה שעלול לגרום לפגיעה בניקוז הורידי ובצקת באותה רגל. זו תופעה שכיחה . יש לשלול גם פקקת ורידים עמוקה באולטרסאונד (דופלר ורידי רגליים). בהצלחה.

מנהלי פורום נפרולוגיה