לקיחת כדור ליתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/09/2018 | 19:07 | מאת: ניסים

שאלתך?

02/10/2018 | 20:26 | מאת: ניסים

ראשית, מתנצל על הקשקוש.. אני בן 58 ולפני כחודש, התחלתי לקחת סילריל 2.5 מג. מתי הזמן האפקטיבי ביותר לקחת כדור? כיום אני לוקח כדור לפני השינה. שנית, האם יש דרך להמנע מכדורים,אצלי לחץ הדם הוא גבולי אבל יש הסטוריה משפחתית. תודה

סילריל ניתן לקחת בבוקר או בערב, משך פעילו התרופה 24 שעות. הדבר החשוב הוא לקחת את התרופה בשעה קבועה ולכן אני לרוב ממליצה לקחת כדורים בשעה של היום בה הסיכוי הנמוך ביותר שתשכח לקחת את התרופה. איני יכולה לענות האם אתה יכול להמנע מהתרופה בלי נתונים קליניים. על פניו, ניתן לאזן לחץ דם גם באמצעים לא תרופתיים - ירידה במשקל במקרה של השמנה, תזונה דלת נתרן, פעילו גופנית אירובית סדירה, המנעות מעישון וכו'. כמובן שישנה חשיבות לערכי לחץ הדם ההתחלתיים ולמחלות הרקע בקביעת אופן הטיפול האופטימלי וערכי המטרה.

מנהלי פורום נפרולוגיה