כליה אחת לאחר כריתה + אקנה + ראקוטן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/07/2018 | 06:31 | מאת: נחמה

בתי עברה נפרקטומי בגיל 4 כתוצאה מרפלוקס. כיום בגיל 25 סובלת מאד מאקנה. מותר לה לקחת ראקוטן? היא בסיכון כמו כל האוכלוסיה או יותר? תודה

לתרופה יש תופעות לוואי מרובות, בין היתר כלייתיות. לא ידוע לי האם מטופלים עם כליה בודדת נמצאים בסיכון מוגבר לפתח פגיעה כלייתית חריפה בעקבות השימוש בתרופה, אך במידה ותתפתח הפגיעה, משמעותה יכולה להיות קשה יותר במקרה של כליה בודדת. ולכן כמו כל תרופה - אם מחליטים שאכן יש בה צורך ולא ניתן להסתפק בחלופות, לקחת בזהירות, להקפיד על שתיה מספקת, להמנע במקביל מתרופות נוספות העשויות לפגוע בכליות ולעקוב אחר בדיקות דם.

מנהלי פורום נפרולוגיה