תפקוד כליות בדיקות דם ושתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/07/2018 | 16:05 | מאת: יוני

שלום רב מזה תקופה אני מרגיש חולשה, נימול, עייפות רגליים וכאבי שרירים. עצירות ושלשולים לסירוגין, לפעמים צואה רירית, צורך להשתין הרבה, וגם צמא עז לפעמים.בגלל כל התופעות האלו אני עשיתי בדיקות דם לעיתים קרובות. בבדיקות דם יש ירידה קלה בפריטין, ובכדורי דם אדומים, גם בנושא הכליות יש שינויים. בדיקת שתן מלאה לפני כ9 חודשים ,היה תקין הכל. רמת אוריאה קצת גבוהה. e gfr, שנבדק לפני כחודש היה 96 bun 16 קריאטינין 1.01 שמתי לב שלפני שנתיים הקראיטינין היה 0.89 כמו כן יש לי לפעמים לחץ דם מעט גבוה. אני צעיר בן 35, האם יש לי סיבה לדאגה?

כעת אין שום עדות למחלה כלייתית. קראטינין המנתדנד בין 0.9-1. הוא תקין לחלוטין ופעמים רבות יש תנודתיות. על מנת להחליט האם יש פגיעה כלייתית יש לראות האם הקראטינין ממשיך לעלות עוד, האם יש ממצאים בשתן למיקרוסקופ ןהאם יש נוכחות של חלבון בשתן. אשר ללחץ הדם - אם אכן מוכח כקיים גם מחוץ למשרדו של הרופא מחייב ברור וטיפול. לעיתים לחץ דם מוגבר הוא ביטוי למחלה כלייתית אבל עד עכשיו אין סימוכין (תמיכה לכך) מהנתונים שהבאת. אנא פנה לרופא המשפחה להמשך ברור. בהצלחה

02/07/2018 | 08:31 | מאת: יוני

מודה לך מאוד על הסבלנות. יום נפלא.

מנהלי פורום נפרולוגיה