אבן בכליה בגיל 24

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/04/2018 | 00:59 | מאת: נעמה

שלום לכן. בגיל 21 עברתי CT שגילה כממצא לוואי גרגר אבן של 4 מ''מ בגביע אמצעי בכליה שמאלית וללא הפרעות לכליה. מאז ועד היום, בUS האבן אינה משנה את גודלה או מיקומה והבירור המטבולי ובאיסוף שתן תקין. התזונה שלי קלה מאוד ואינני צורכת מלח או בשר כמעט, כמו כן לאף אחד במשפחה המורחבת שלי מעולם לא הייתה בעיית אבנים, מה גם שהבנתי שבגיל צעיר כלכך אבן היא נדירה... שאלותיי, האם המצאות אבן בכליה בגיל צעיר כזה היא אכן נדירה? מה עשויה להיות הבעיה, האם יכולה להיות מחלה כלשהי עם פגיעה מטבולית (גם הTSH שלי מעט גבוה, פרולקטין גבוה, שיעור, אקנה, מעי רגיז, חולשת שרירים, מעט בלוטות מוגדלות תמידית בצוואר, אסתמה מגיל 12 ללא היסטוריה משפחתית כלל, אנמיה עם פריטין 4 ומטה וכו'), האם כדאי לרסק את האבן כבר עכשיו ולהמנע מבעיות בעתיד? ומה המעקב שעליי לעשות עם האבן, האם רק US אחת לשנה? תודה

השכיחות של אבני כליה אכן עולה עם הגיל , אבל יש אבני כליה גם בגילאים צעירים. במטופלים צעירים עם ריבוי אבנים יש סיכוי גדול יותר למצוא הפרעה מטאבולית/גנטית. יש לך אבן זעירה יחידה (על פי סי טי) שלא היתה תסמינית מעולם. סביר להניח שזו אבן המכילה קלציום שכן היא נראית גם בUS. הברור המטאבולי לא העלה דבר. נהוג לחזור על הברור המטאבולי ואיסופי השתן לפחות פעמיים . אבן זו יכולה לעבור עצמונית ולא נהוג טפל בה בטיפול אורולוגי. מעקב תקופתי הוא הגיוני . נראה שאת נוקטת שטיפול שמרני (תזונתי) שמונע גדילת אבן/היוצרות אבנים נוספות . חשוב להקפיד על שתיית מים לאורך היממה שישמור על שתן מדולל, דיאטה דלת מלח, דלת אוקסאלאט וחומצה אורית שכן מרבית אבני הקלציום הם של קלציום אוקסאלט ופעמים רבות נמצא בהם גם משקעי חומצה אורית.

מנהלי פורום נפרולוגיה