סינון יתר................................

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/04/2018 | 17:36 | מאת: אלי

שלום לרופאות האם מתח וחרדה כרוניים יכולים לגרום להיפרפילטרציה (בדיקות הדם תקינות כנ"ל גם סקירה על-קולית של הכליות, אין סכרת ואין ל"ד גבוה) לא צורך קפאין וגם לא משתמש במלח? והאם שימוש במינון קטן של לוריוון (רבע כדור לפי הצורך) יכול למתן סינון יתר ומתן שתן תכוף? תודה רבה

לא ידוע לי שמתח גורם להיפרפילטרציה, ולכן גם איני מכירה לוריוון כגישה טיפולית. ואם הבדיקות תקינות, מדוע אתה סבור שיש היפרפילטרציה? מתן שתן תכוף יכול לנבוע מבעיה ברמת דרכי השתן (למשל ערמונית מוגדלת, שלפוחית רגיזה) או ממתן שתן בכמויות גדולות (פוליאוריה). הגישות הטיפוליות במצבים אלו שונות ולכן צריך לאפיין אותן.

מנהלי פורום נפרולוגיה