הפרשת מיקרו אלבומין בכמות רבה בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/03/2018 | 16:25 | מאת: הדס גרינברג

שלום רב שמי הדס ואני בת 46 לפני שנה בבדיקות שתן מצאו הפרשת מיקרו אלבומין 49 שהשיא 30 והייתה אנמיה וקיבלתי עירוי השנה בבדיקות לא הייתה אנמיה וקריאטנין בדם ואלבומין תקינים אבל יש שוב הפרשת מיקרואלבומין שקפץ ל 110 נכנסתי פשוט לבהלה האם אני יכולה לעצור תהליך של מחלת כליות? יש לי משקל עודף של 45 קילו סוכר 124 לחץ דם 126/89 ולוסק טיפול מעל 10 שנים שמנסה להוריד במינון בגלל צרבות איך אני עוזרת לעצמי למנוע מחלת כליות? במעקב המטולוגי בגלל igm מעט גבוה אך הרופאה אמרה שזה לא סרטן

משקל עודף וסכרת גבולית הם גורמי סיכון להפרשת אלבומין בשתן. ירידה במשקל ובעקבותיה שליטה טובה יותר בערכי הסוכר בדם תעזור בהחלט להפחתת הפרשת האלבומין. ממליצה גם להפחית את כמות המלח במזון בשלב ראשון. אם את לא מצליחה לרדת בעזרת דיאטות, יתכן שיש מקום לחשוב על ניתוח בריאטרי (קיצור קיבה או אחר). במידה ואת לא מצליחה לבצע את השינויים הללו, יש תרופות שניתן לקחת המפחיתות את הפרשת האלבומין בשתן - תרופות ממשפחת מעכבי האנזים המעכב (ACE). כמובן שעדיף להתחיל קודם בשינוי אורח חיים לפני שמתחילים טיפול תרופתי כרוני ממושך.

16/03/2018 | 16:05 | מאת: הדס

תודה על התשובה אישה יקרה. רציתי לשאול אם אני יכולה עדיין בשלב זה להציל את הכליות שלי ? ולדחות מחלת כליות לפחות ל 15 שנה והשמח ליותר כמובן והאם יש לי הגבלה או יכולה להיות החמרה באכילת ירקות ופירות טריים ומבושלים האשלגן שלי 3.90 קריאטינין 0.67 אלבומין 4.6 נתרן 135 כמובן החלטתי על טבעונות לשמירה על הכליות מה דעתך ?

16/03/2018 | 16:16 | מאת: הדס

ושאלה אחרונה האם מותר לי דגנים מלאים וקיטניות ? אפילו כתחליף לחלבון מהחי או נניח לקחת חלבון מהחי יומיים בשבוע כ 100 גר נניח כמו דג השמח לקבל עיצה טובה ממך אני רוצה לנסות להרחיק ממני חלילה מחלת כליות ונזק בלתי הפיך

את בהחלט יכולה עדיין לשמור על הכליות. שינוי אורח חיים יכול לגרום לירידה משמעותית בהפרשת האלבומין ולעיתים אף להעלמותו. לא אמורה להיות הגבלה בירקות ופירות טריים. הפחתת חלבון בתזונה יכולה לעזור. הדיאטה שאת מציינת היא למעשה דיאטה ים תיכונית שבהחלט מומלצת. לגבי טבעונות - אפשרי בהחלט אם תוכלי לעמוד בכך ולשמור על ירידה במשקל לאורך זמן. כדאי להתייעץ עם דיאטן על מנת לוודא שאת צורכת את כל אבות המזון. בהצלחה.

19/03/2018 | 09:34 | מאת: הדס

אני ממש ממש מודה לל על תשובתך אישה יקרה נתת לי שמחה ואופטימיות ותקווה ואני מברכת אותך מהלב והנשמה שלי ומאחלת לך חיים בריאים ומאושרים תודה לך אישה יקרה

01/04/2018 | 02:10 | מאת: הדס

שלום לך דוקטור רציתי שוב לשאול כמה שאלות כדי להיות רגועה נפשית 1 האם מותר לי לאכול : שיבולת שועל עם חלב סויה אבוקדו טחינה לחם כוסמין גריסים ,כוסמת,קינוא בננה פירות יער סלט חי וירקות מבושלים מה לגבי קיטניות האם הם אסורות לי בגלל הזרחן ( מש עדשים חומוס ) והאם את יכולה להמליץ לי על תזונאית נפרולוגית מומחית לתזונה? אני רוצה להמנע ממחלת כליות ככול האפשר תודה מראש הדס

בהינתן שהתיפקוד הכלייתי תקין אין מניעה מאף אחד מהמזונות הנ"ל. כפי שכתבה דר קלוק-בן בסט: דיאטה דלת מלח עם מעט מזון מעובד, דיאטה שאינה עתירת חלבון (או דלת חלבון מין החי ) או ים תיכונית . את צריכה לתאם עם דיאטנית. זו אינה צריכה להיות דווקא דיאטנית "נפרולוגית" אך אין מניעה שתהייה. ההמלצה תלויה בקופת החולים שלך ובמקום מגורייך. בהצלחה

05/04/2018 | 09:43 | מאת: הדס

שלום דוקטור . בהמשך לשיחתנו אני לא יודעת כמה הכליות במצב תקין אך רשמתי את הערכים האחרונים שעשיתי בבדיקות לא מזמן בדם ושתן השלח עוד וכמובן השמח לשמוע עת דעתך על מצב הכליות כרגע

05/04/2018 | 09:51 | מאת: הדס

שלחתי לך בדיקת שתן שעשיתי ובדקתי את שאר הבדיקות שחלקן לא מוצלחות יש לי משקל עודף רציני שזאת בעיה מרכזית אצלי מקווה להוריד 50 קילו להגיע למשקל נורמלי תודה לך מראש על כול התיחסות שלך לשאלות שאני שואלת. זה ממתח רגשי ופחד אז סליחה אם חלילה אני מתרידה

אני לא רואה את הבדיקות שאת מדברת עליהן אבל אני חושבת שכדאי שתפגשי עם נפרולוג כדי שתוכלו לדון בכל החששות שלך והדרכים לטיפול. הפורום אינו מהווה תחליף ליעוץ מקצועי

מנהלי פורום נפרולוגיה