גמילה מקטטר וכדור אומניק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/01/2018 | 18:59 | מאת: משה

אני עם קטטר שתן למעלה משנה ובשבוע הבא אוציא אותו (נגרמו לי זיהומים בשתן ואף הייתי מאושפז).לפני שהייתי עם קטטר לקחתי תרופת אומניק.האם עליי לחזור לקחת אותה עם הוצאת הקטטר?

לפני הוצאת קטטר מומלץ להבין מדוע נשאר הקטטר למעלה משנה. זה חריג ולא קורה בדרך כלל. אם הסיבה היא גורם שלא טופל (כמו הגדלה חמורה של הפרוסטטה שגרמה בעבר לעצירות שתן חוזרות) אז נראה לי שלפני התערבות אורולוגית דין ההוצאה להיכשל. כשמוטמן קטטר שתן לתקופות קצרות מומלץ כן לחזור וליטול תרופות מסוג חוסמי אלפא (כמו אומניק) לפני וסביב ההוצאה. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה