שתיה מרובה בעל כליה אחת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/12/2017 | 13:18 | מאת: Jony

גבר בן 41,בעקבות בדיקת ct שערכתי התברר כי נולדתי עם כליה אחת.הרופא אמר לי כי עלי להמשיך אורח חיים רגיל עם שתיה מרובה ולהיות במעקב. בגלל אורח חיי הדתי שאלתי היא, מה לגבי צומות בנושא השתייה המרובה?

בהנחה שאתה גבר בריא ללא מחלות נוספות אין מניעה לצום (למשל ביום כיפור). אם אינך יצרן של אבני כליה אין הצדקה להמלצה לשתיה מרובה. כן מומלצת דיאטה דלת מלח, ודיאטה שאינה עתירה בחלבון (לא דלת חלבון). מומלץ כי לפחות פעם בשנה תבצע בדיקת לחץ דם, ובדיקות שיגרה שיכללו תיפקודי כליה, סוכר, פרופיל שומנים, בדיקת שתן שתכלול יחס אלבומין לקראטינין ומשקע שתן. עליך להימנע משימוש משכחי כאבים מסוג NonSteroidal Anti-Inflammatory Drugs הנקראים בקיצור NSAIDs כדוגמת איבופן, וולטרן.

מנהלי פורום נפרולוגיה