אנגיומיוליפומה בשתי הכליות - מודאגת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/12/2017 | 13:33 | מאת: יעל

שלום רב, בת 64 - לפני שנתיים היה לי בשלפוחית השתן גידול שאינו חודרני ובממאירות נמוכה ב-U.S. משנת 2013 הודגם בכליה ימנית מוקד היפראקוגני קורטיקלי בקוטר 0.6 ס"מ בהיבט אחורי של הכליה-מתאים לאנגיומיוליפומה. במרץ 2016 הודגמה ציסטה קורטיקלית 1.1*1.3 ס"מ בכליה שמאלית, בדצמבר 2016 הודגמה בכליה ימנית ציסטה קורטיקלית 0.7 ס"מ עם תוכן סידני. ובקוטב תחתון -AMLס"מ 0.6. בכליה השמאלית הודגמה הציסטה 1.3ס"מ ובקוטב תחתון הודגם AMLס"מ 0.6 באוקטובר 2017 הודגם בקוטב תחתון של הימנית AML 0.6 ס"מ ובשמאלית AML בקוטר 0.6 ס"מ - לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום. שואלת: משנת 2013 לא היה שינוי בגודל של ה AML . ב2016 "צץ" AML גם בכליה שמאלית - האם זה אומר משהו שיש AML בשתי הכליות? האם עלי לדאוג האם 0.6ס"מ נחשב קטן . הגודל של הAML יכול גם להישאר אותו דבר

אנגיומיוליפומה (AML ) הוא גידול שפיר של הכליה המכיל רקמות שריר, שומן וכלי דם. נדיר מאד שיהפוך לגידול ממאיר. 80% מהאנגיומיוליפומות מכונות "אקראיות", ז"א מופיעות במטופלים ללא תסמונת גנטית. במקרים אילו על פי רוב הגידול הוא יחיד (אבל תמיד יש חריגים), גדל לאט ובדרך כלל אינו גורם לתסמינים (אלא מאובחן באקראי במהלך ביצוע בדיקות הדמיה). שכיח יותר בנשים בגיל העמידה. כ 20% מה AML מופיעות כחלק מתסמונת גנטית המכונה Tuberous sclerosis complex (TSC) המאופינת בגדילה של גידולים שונים באברים שונים בניהם הכליה, המוח העור. במחלה זו ה AML נוטות להופיע בגילאים צעירים יותר , פעמים רבות בשתי הכליות (ז"א יש מספר גידולים בו זמנית), קצב הגידול מהיר יותר ועלול לגרום לתסמינים של כאב מקומי, דמם בדרגות חומרה שונות, ו/או נזק לרקמת הכליה התקינה עקב "אפקט מסה" (זאת אומרת עקב גודל ה(AML. יש עוד מחלה נדירה בשם Sporadic pulmonary lymphangioleiomyomatosis ובה יש הופעה של AML מרובים. מהמידע שמסרת, גילך גודל הAML וקצב הגידול האיטי אני מניחה שמדובר בAML ספורדי .לשאלת 0.6 סמ נחשב קטן וכפי שציינת בעצמך AML בכליה הימנית לא גדל כלל ב4 שנים. ממליצה לך לחזור על הדמיה בסי טי בעוד כחצי שנה עד שנה, לצורך מעקב אחר קצב הגדילה של הממצאים ולשלול הופעת נגעים חדשים. לנשום עמוק ולא להיות כל כך מודאגת.

19/12/2018 | 17:02 | מאת: שירה נעמן מעוז

בus הודגמו בשתי הכליות אנגיומיוליפומה בגודל 0.6 0.7 איך מתקמים מכאן ואיזה בדיקות עלי לעשות מבקשת המלצה למעקב אצל נפרולוג מומחה בתחום תודה בת 60

מנהלי פורום נפרולוגיה