אריתרוציטים בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/12/2017 | 20:34 | מאת: גלעד

שלום אני בן 45. מזה 20 שנה יש לי ברוב בדיקות השתן מיקרו המטוריה. בד"כ במיקרוסקופ כמות קטנה 2-5 או 5-10. US כליות ושלפוחית כמה פעמים היה תקין ( אחרון לפני שנתיים ). תפקודי כליות תקינים קריאטינין 0.8 בקצה התחתון של הנורמה. אמרו לי לפני כמה שנים שזה חסר משמעות ושיש את זה לחלק מהאנשים. גם לאבא שלי יש את התופעה הזאת. ביצעתי היום בדיקת שתן ( סטיק ) בקופח ( כי מתעורר באחרונה בלילה להשתין ). בבדיקת השתן ( סטיק ) יש כמות גדולה של אריתרוציטים, מעל 200. הבדיקה בוצעה פעמיים. מעבר לזה בדיקת השתן תקינה. בדיקות דם מהיום - תפקודי כליה ספירת דם כימיה תקינים לחלוטין. CT בטן לפני חצי שנה תקין ( בוצע עקב חשד לקרוהן ) השלפוחית שם תקינה ערמונית קטנה. ברצוני לשאול. 1. האם לעובדה שיש כעת הרבה יותר אריתרוציטים יש משמעות או שרוב הסיכוי שזה קשור לאותה תופעה שיש לי 20 שנה? 2. האם נדרש בירור? איזה? יש טעם לעשות US בטן תחתונה אם עשיתי CT בטן לפני חצי שנה?

יתכן שיש גירוי של רירית דרכי השתן שגורמת להשתנה מרובה ועליה בכמות האריתרוציטים. אפשרות נוספת הינה אבנים בדרכי השתן. האם פרט להשתנה מרובה יש גם צריבה במתן שתן? האם ישנם כאבי בטן / מותן? כדאי לקחת תרבית שתן. לחזור בעוד כשבועיים על בדיקת השתן. אם אפשר גם למיקרוסקופיה. אם עדיין אריתרוציטים בכמות גדולה, כדאי להשלים בשלב זה בדיקת שתן לציטולוגיה והערכת אורולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה