תוצאות אולטרסאונד כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/10/2017 | 11:09 | מאת: תמי4

בן 6, לאחר ניתוח היפוספדיאס וניתוח מיאטוטומי. כליה שמאלית 9 ס"מ, כליה ימנית 8 ס"מ, פרנכימה ואקוגניות שמורים. ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים. שלפוחית השתן עם דופן סדיר ללא ממצא בתוכה. לא הודגמו אורטרים דיסטליים. לאחר התרוקנות שארית השתן כ4 סמ"ק. קטנה. סיכום: כליות גדולות בהשוואה לבדיקה קודמת (הבדיקה נערכה בגיל חודש). השאלות דלי: 1. מה זה לא הודגמו אורטרים דיסטליים? 2. האם יש משהו לא תקין או עם צורך במעקב בתוצאות? תודה.

האורטרים הדיסטליים לא הודגמו ככל הנראה מסיבה טכנית. גודל הכליות לוי הן בגיל אך הן בגודל הילד. ממליצה להוועץ בפורום נפרולוגיה ילדים.

מנהלי פורום נפרולוגיה