שימוש בחוקן easy-go (איזי גו)

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/03/2017 | 22:06 | מאת: אלון

שלום, כהכנה לבדיקת סיגמואידוסקופיה התבקשתי לבצע 3 חוקני easy go (איזי גו). אני בעל Unilateral Renal Agenesis, כאשר תפקודי הכליה הבודדת שלי תקינים. אציין שעל התכשיר רשום: "הרכב חדיש וייחודי ללא פוספטים ונתרן". הגסטרואנטרולוג אמר שלדעתו לא אמורה להיות בעיה, אבל כדאי לוודא מול נפרולוג. מה שמעט מטריד אותי זה שבדף ההנחיות לקראת הבדיקה רשום באופן מאוד מודגש ובאותיות קידוש לבנה: "הכנה זו אינה מתאימה לחולים עם אי ספיקת כליות" האם בטיחותי במצבי להשתמש בחוקנים אלה, או שישנם תחליפים אחרים שעדיפים לשימוש? תודה רבה!

שלום אלון כליה אחת אוטומטית מסווגת אותך כבעל "אי ספיקת כליות כרונית" על רקע מבני. בהינתן שהתפקוד הכלייתי שלך תקין לא נראה לי שיש בעיה עם סוג זה של הכנה. התכשיר הבטוח ביותר לשימוש הוא תכשיר בשם"מרוקן" אך זה משנה את אופן ההכנה ממתן חוקן (רקטלי) לשתייה של משלשל (כנהוג בהכנה לפני קולונוסקופיה). אינני מכירה חוקן בטוח אחר לשימוש. בהצלחנ

מנהלי פורום נפרולוגיה