אפילפסיה לילדה בת 3 שנים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

09/06/2019 | 18:47 | מאת: מיטל

לילדתי יש התקפים אפילפטיים מגיל 9 חודשים אבל גם מלווה בעיכוב התפתחותי משמעותי כאשר ההתקפים היו קצת תנועות עם העיניים קצת רעידות עם הידיים התקפים של עד 10 שניות לא יותר. כבר עברנו את כל התרופות האפשריות דפלפט לומינל קפרה פריזיום טופמקס היתה מאוזנת עם דפלפט וטופמקס עד לפני שבועיים כאשר חוותה בפעם הראשונה התקף קשה של ניתןק איבוד הכרה גלגולי עיניים חמש דקות עד שחזרה ואז נרדמה לכמה שעות. לאחר כמה ימים חוותה את אותו התקף הקשנ הזה פעמיים ביום היינו מאושפזים שבוע. כרגע בתהליך לקבלת קנאביס רפואי רציתי לדעת אם יש סכנת חיים בפרכוסים הקשים האלה כי כרגע אין שום שינוי בתרופות וגם לדעת האם יש קשר ישיר בין פרכוסים מגיל צעיר כל כך להתפתחות שהתעכבה מאד והילדה מתאימה לפי רופא התפתחות לגיל 11 חודשים בכל התפקודים. תודה רבה

שלום רב 1.אפילפסיה יכולה לנבוע מסיבות רבות, אחת הסיבות האפשריות היכולה להסביר הופעה של אםילפסיה בגיל הינקות/ילדות ביחד עם עיכוב התפתחותי היא סיבה גנטית ( בהרבה מקרים לא מורשת מההורים אלא הופיעה לראשונה בילד או בילדה) לכן , חשוב לבצע הערכה גנטית והערכה נוירולוגית מעמיקה כדי לנסות ולאבחן את הסיבה 2.אפילפסיה לא מאוזנת מהווה גורם סיכון לתמותה מוקדמת. הסיכון גבוה יותר כאשר ישנם פרכוסים טונים קלוניים , פרכוסים ליליים . כל ילד/ה עם אפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי חייב להעבור הערכה לגבי אפשרות של ניתוח ( גם במקרים בהם ה MRI "תקין" ) במידה ומגיעים למסקנה כי אין אפשרות לניתוח , מעבר לטיפול בקנביס , ישנם תרופות נוספות, דיאטה קטוגנית, קוצב וגאלי ) בהצלחה ד"ר הימן אלי

מנהל פורום אפילפסיה בילדים