השפעת ההתקפים האפילפטים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

28/04/2018 | 19:39 | מאת: מיכל

התינוקת שלי בת שנתיים מגיל 10 חודשים התקפים אפילפטים ועד היום לא הושגה שליטה על ההתקפים עם כל התרופות שניתנו עד היום ויש גם התקפים קשים של איבוד שווי משקל ונפילות כל יום לפחות 30 פעם ביום. אנחנו נמצאים בתהליך כרגע של בדיקות גנטיות ובדיקות מטבוליות וכו... על מנת למצוא תרופה מתאימה. הפחד שלי שכל ההתקפים האלה יגרמו נזק בלתי הפיך למח עד שנצליח להפסיק את ההתקפים אם בכלל... האם זה נכון ?

שלום רב שאלה מורכבת , אנסה להבהיר. ישנם מספר גורמים המשפיעים על הפרוגנוזה ההתפתחותית תפקודית. 1.הגורם החשוב ביותר בעל ההשפעה הגדולה ביותר על הפרוגנוזה הוא הגורם למחלת האפילפסיה( גן לא תקן, הפרעה במבנה המוח, פגיעה מוחית על רקע זיהום-חבלה וכו) 2.ההפרעה החשמלית וההתקפים - יש מקרים בהם להפרעה החשמלית/פרכוסים השפעה מאוד גדולה על הפרוגנוזה, קרי , במידה ותושג שליטה טובה הפרכוסים/הפרעה חשמלית, תיהיה התפתחות טובה יותר מצד שני , ישנם מצבים בהם לפרכוסים/הפרעה חשמלית השפעה קטנה על ההתפתחות היות והדבר הקובע הוא הגורם ( לדוגמא- גן לא תקין וכו ) צריך ךנסות ולאזן את המחלה ובמקביל לנסות ולהגיע להבין מהו הגורם. בהצלחה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים