אפילפסיה עמידה לכל התרופות

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

08/04/2018 | 15:20 | מאת: מיכל

התינוקת שלי בת שנתיים ומגיל 7 חודשים שהתחילו ההתקפים שהיו בהתחלה העלאת עיניים וגבות במשך 30 פעם ביום טופלה בקפרה שמייד הפסקנו כי היתה החמרה לאחר מכן קיבלה דפלפט ולומינל שלא השפיעו בכלל ותרופה נוספת פריזיום שגם לא השפיעה וההתקפים המשיכו. היום ההתקפים חמורים יותר העלאת הראש אחורה ורעידות גוף לשניןת אחדות במשך 30 פעם ביום. מהתחלת הטיפול עברנו גם לדיאטה קטוגנית כרגע שוב ממתינים לתור לניורולוג המטפל לאחר eeg נוסף שעשינו. כל זה פגע גם בהתפתחות והתינוקת עוד לא הולכת ולא מדברת ונאמר שיש פיגור התפתחותי משמעותי. השאלה שלי האם יש אולי ניתוח שיכול לטפל בזה?? כי שום תרופה לא עוזרת כבר מעל שנה שלמה וגם ההתקפים נמשכים וגם ההתפתחות נעצרה מגיל 10 חודשים.

שלום רב אענה לך באופן כללי כל מקרה של אפילפסיה שאינה מגיבה לטיפול תרוםתי מחייבת חשיבה רחבה תוך חיפש אחר מצבים/גורמים היכולים להביא למצב של עמידות וחוסר תגובה . האפשרויות הן - הפרעה גנטית /מטבולית שלעתים יכולה להגיב לתזונה מסויימת איזור לא תקין ברקמת המוח המייצר את הפעילות- במקרה זה , במידה וכלל הנתונים תומכים בכך, וניתן להוציא את האזור הלא תקין, אז כמובן שיש מקום לניתוח. שאלת המליון דולר במקרה שלכם היא מה הגורם? בהתאם לתשובה ( לא תמיד קל להגיע לתשובה זו) ניתן לחשוב על הטיפול הנכון בהצלחה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים