תזונה למעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

05/08/2012 | 01:10 | מאת: שירה.ב

שלום רב, אני בת 25 וכבר 7 שנים אני סובלת ממעי רגיז. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות כדי לשלול מחלות אחרות(כולל וידאו-קפסולה). לפי הבנתי בבדיקת הקולונוסקופיה מצאו כי יש לי דלקות קטנות במעיים ואני גם רגישה ללקטוז.באופן כללי התייאשתי מכל הבדיקות האלה. אני סובלת מבטן נפוחה, בחילות בבוקר, עצירות ושלשולים. קראתי שיש מאכלים שטובים למקרים כמו שלי, אבל אין לי מושג מהם. נוסף לכך אמרו לי ששתיית קולה מחמירה את הבעיה אבל אני מוצאת שאם אני לא אשתה כוס קולה בבוקר אז יהיו לי בחילות במשך כל היום. אשמח לקבל ממך תשובות על עניינים אלה בתודה שירה

שירה שלום, ציינת שעברת בדיקות רבות ושמצאו לך דלקות קטנות במעיים, אני מבינה מדבריך ששללו צליאק או מחלות מעי דלקתיות? בנוסף, ציינת שגילו אצלך אי סבילות ללקטוז כך שאני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאת לא צורכת מוצרי חלב, או לחלופין צורכת רק מוצרי חלב הדלים בלקטוז. יכולים להיות הסברים רבים למגוון התופעות אותן את מתארת אך לצערי אין "מאכלים שטובים למקרים כמו שלך" מכיוון שהמצב שלך מורכב מתופעות שונות ובעיקר מעצירות ושלשולים אשר מצריכים לרוב התייחסות שונה או אף סותרת. יחד עם זאת, חלק מהמקרים של מעי רגיז כוללים ללא ספק שלשולים ועצירות לסירוגין. האם את משתמשת בתוספים כלשהם דוגמת משלשלים, תה טיבטי, אבקות סיבים וכדומה? לפני התייחסות ספציפית לתזונה שלך, יש גם להתייחס להרגלי אכילה כמו אכילה סביב שולחן ללא התעסקות בדברים אחרים, לעיסה טובה, אכילה מסודרת ורגועה לאורך היום ללא דילוג על ארוחות, שעות האכילה וכדומה. כמו כן, האם את נמצאת בלחצים או נוטה להתאפק ולהימנע מללכת לשירותים במהלך היום? לכל אלה יכולה להיות השפעה על התופעות שאת מתארת. באשר למאכלים עצמם, יש לתת את הדעת על גורמים רבים כמו לדוגמה לתכולת הקפאין, אלכוהול, מזונות שומניים, תכולת סיבים בתפריט ומאכלים רבים אחרים. הקולה עצמה מכילה קפאין וגזים אשר עשויים להיות בעייתיים אך היא כרגע פחות העניין לדעתי. בין אם תשתי אותה ובין אם לא, צריכים למצוא פיתרון עבור הבעיה שלך. בעבודתי עם מטופלים, אני לרוב ממליצה לקיים רישום של יומן אכילה הכולל גם סימפטומים על לנסות ולהבין טוב יותר מה משפיע על תופעות מערכת העיכול השונות ולכן הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול תזונתי בליווי דיאטנית שמתמחה בתחום הגסטרו. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי