כאבי בטן ויציאות לא תקינות

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

28/09/2016 | 14:44 | מאת: רן

שלום רב, עד לפני כחודשיים הייתי טבעוני. הכל היה בסדר, היה לי תפריט מסודר, ואכלתי ושתיתי הכל בלי שום בעיה. הרגשתי פשוט נפלא. במהלך החודשיים האחרונים, עבדתי מס' שבועות בתל אביב, ואיתי עבדה מישהי שטענה שגם היא טבעונית והיא סובלת מוירוס בקיבה, אשר מתבטא בכאבי בטן ושלשולים. באותו היום, חזרתי הביתה בערב ופתאום גם אותי תקף כאב בטן שלשול, אבל בצורה קיצונית (היה מאוד מימי). זה נמשך מס' ימים, והלכתי לרופאה שלי. היא אמרה לי להפסיק לאכול פירות וסלטים ולהקפיד על אוכל מבושל בלבד. עשיתי כדבריה, וגם ירדתי במשקל (אציין שאני במשקל של תת תזונה, אז זה גרם לי ליותר הידרדרות). במשך כשבועיים אכלתי רק אורז תפוח אדמה וגזר מבושלים, ווהמצב השתפר מעט, אך גם כיום, כשאני אוכל פירות וירקות מסוימים, או שותה קפאין, אני מרגיש רע מאוד וסובל מהקיבה. עשיתי בדיקות דם, צואה, אולטרסאונד בקיבה, אך כלום לא התגלה. בנוסף, הייתי אצל גאסטרואנטרולוג, סיפרתי לו על המצב, והוא אמר שהוא לא רואה משהו בעייתי חוץ מסיפטומים של מעי רגיז. אבל הבעיות שלי נמשכות עד היום, אני צמחוני כרגע, ועדיין כשאני אוכל ירקות ופירות, אני סובל מהקיבה ומיציאות לא תקינות וגזים מוגזמים. אציין שזה גם משפיעה עליי קצת פסיכולוגית (קשיי נשימה קלים), כנראה הגוף בטראומה. העניין זה שהגאסטרו לא אמר לי מה לעשות על מנת לטפל או מה לאכול. אני מאוד מבולבל ולא יודע מה קורה לגוף שלי. אשמח לעזרתך. תודה

רן שלום, אכילה מרובה של פירות, ירקות ובמיוחד קטניות מקושרת פעמים רבות עם תסמינים של מערכת העיכול. אני מבינה שעד לפני חודשיים הם לא היוו עבורך בעיה אך לפעמים יש איזשהו טריגר (במקרה שלך כנראה וירוס) שגורם לשינוי במערכת העיכול, וגם בחלוף הטריגר המצב לא לגמרי חוזר לקדמותו. נוסף על כך, לדבריך העניין משפיע עליך פסיכולוגית וזה כשלעצמו יכול להשפיע לשלילה על מערכת העיכול וליצור סוג של מעגל קסמים. אני מציעה לך לפנות לדיאטנית גסטרו. המטרה היא להתחיל להתקדם בהדרגה ולבדוק אילו רכיבים תזונתיים בעייתיים אצלך. פירות וירקות נבדלים אחד מהשני במגוון תכונות כך שלא מדובר רק בשאלה של כן או לא להוסיף אותם אלא גם אילו פירות וירקות עשויים להיות סבילים יותר ופחות למערכת העיכול שלך. כמו כן, ייתכן שיש מקום לשקול טיפול בביופידבק. טיפול זה עוזר בוויסות ההשפעה הפסיכולוגית על מערכת העיכול. אני פעמים רבות משתמשת בעבודתי בשני כלים אלה במקביל ורואה ששילוב השניים מביא לתוצאות יפות, אבל כמובן שכל מקרה לגופו. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי