מעי רגיש,בעיות ספיגה מינרלים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

22/09/2016 | 19:09 | מאת: איתי..

ככחלק מטיפול במעי רגיז לקחתי על עצמי תזונה נכונה. אני אוכל כל יום זרעי ציה,אגוזים שקדים,גרעיני דלעת וכדו. הבנתי ששימוש רוב בזרעים/קטניות עלול לגרום לבעיות ספיגה של מינרלים. באיזה כמות מדובר והאם עלי להפסיק לצרוך מזונות בריאים אלו? תודה.

איתי שלום, ההגדרה של תזונה נכונה היא תמיד בעייתית כשמדובר במעי רגיז מכיוון שמה שנכון עבור כלל האוכלוסייה הבריאה לא דווקא נכון עבור מי שסובל ממעי רגיז. בכלל זה נכנסים גם הזרעים והגרעינים. יכול להיות שבמקרה שלך אין מניעה מלאכול אותם, אבל במקרים רבים הם עשויים דווקא להיות בעייתיים. כמו כן הזכרת קטניות הידועות כעושות גזים ויכולות גם כן לעורר תסמינים במערכת העיכול. מסיבה זו הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו על מנת לקבל מידע מהימן אודות מה באמת נכון או בריא עבורך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי