סיבים תזונתיים - איך צורכים אותם?

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

11/09/2016 | 12:26 | מאת: מתלבט

שלום רב, בעקבות הורדת פירות וירקות רבים עקב אי סבילות לפרוקטוז הוספתי לתזונה סיביים תזונתיים ( בנפייבר). התחלית לפני מספר ימים. ההנחה הייתה שאלו יסייעו להשלמת חסרים למניעת עצירות, אך משום מה לא חל כל שיפור. האם יש דרך מסוימת לצרןך סיבים ולוחות זמנים לנטילתם? או שיש דרכים אחרות להשלים פער בפירות וירקות שהיו חלק משמעותי מהתפריט שלי?

שלום רב, ראשית, הרבה אלמנטים תזונתיים יכולים להשפיע על עצירות. במידה והורדת הפירות והירקות מתפריטך הביאה למצב של עצירות, אתה יכול לבחון כיצד ניתן לסייע ליציאות ללא צריכת סיבים תזונתיים. לדוגמה, הקפדה על ארוחות מסודרות פזורות על פני היום, שתייה מרובה (במיוחד עם הארוחות), שילוב מוצרי חלב, פעילות גופנית ועוד. שנית, גם במסגרת ההגבלות של אי סבילות לפרוקטוז קיימים פירות וירקות המותרים לצריכה. ההגבלה נקבעת בהתאם לתכולת הפרוקטוז ובהתאם ליחס גלוקוז:פרוקטוז שמכיל הפרי או הירק. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת תפריט מותאם למצבך אשר לא רק יקל על העצירות אלא גם ימנע היווצרות חסרים תזונתיים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי