מעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

15/12/2015 | 15:47 | מאת: ציפי

שלום לך, אני סובלת ממעי רגיז על רקע של תנודות הורמונאליות שהחריפו מאוד עם הכניסה לגיל המעבר (מתבטא בין היתר ברפלקסים, גזים והתנפחות של הבטן עד כי איני יכולה לעיתים ללבוש בגדים במידתי הקבועה ועל כן יש לי "מלתחה למצבי התנפחות"). תהיתי האם פרוביוטיקה יכולה למתן את הסימפטומים או שינויים מסויימים בתזונה הואיל ואיני מעוניינת לטול הורמונים. ואם כבר שאלה נוספת שלא קשורה למעי רגיז ברשותך: ככלל, מה עדיף לאפיית עוגות ועוגיות שמן קנולה או חמאה? האם ההעפה הזו משמעותית? תודה

ציפי שלום, לתזונה שלנו השפעה רבה מערכת העיכול ובכלל זה על הסימפטומים שאת מתארת. קיימים מגוון שינויים תזונתיים אותם את יכולה לנסות לבצע אבל הייתי מתחילה מהדברים הכי בסיסיים כמו הימנעות מקטניות וירקות כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. בנוסף, מזונות שומניים יכולים להגביר רפלוקס וגזים ועל כן יש לצמצם צריכת מאפים שומניים (כולל עוגיות), מזונות מטוגנים וכדומה. במידה ושינויים אלה לא יביאו להקלה הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לבניית תפריט מותאם אישית למצבך. באשר לפרוביוטיקה, ייתכן והיא תספק לך לכל היותר הקלה מסוימת, כך שאני משאירה זאת לשיקולך. בנוגע לשאלת החמאה או שמן הקנולה התשובה היא חד משמעית והעדיפות היא לשמן קנולה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

19/12/2015 | 20:40 | מאת: ציפי

רב תודות.

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי