נסיגה חמורה בשבועות

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

25/05/2015 | 09:03 | מאת: סובל

שלום רב, לפני שנה התחילו תופעות של שילשולים וכאבי בטן, אובחנתי כסובל מ IBS לאחר שהצלחתי להתאזן תרופתית ( קולפרמין וקריאון) ותזונתית, אתמול כשלוש שעות לאחר ארוחת שבועות החלו כאבי בטן חריפים, שלשולים מימיים, נפיחות ולמעשה רגרסיה של שנה. בארוחה צרכתי מעט מאוד מוצרי חלב, טעמתי מעט חלב סויה, אורז חלבי וכיו"ב. האם משהו מותך אלו יכול להסביר את ה"נפילה" לאחר כל כך הרבה עבודה לאיזון?

שלום רב, ראשית לא הייתי ממהרת להגדיר את המצב כ"רגרסיה של שנה". לפעמים בכל הנוגע למעי רגיז יש עליות וירידות (גם לאחר תקופה ארוכה של רגיעה), וזה טבעי. יכולים להיות הרבה גורמים בארוחה אשר השפיעו על ההחרפה במצבך אבל באותה מידה יכול להיות שהקשר בין הארוחה לבין חזרת הסימפטומים הוא מקרי. במצב של הרעה תמיד מומלץ לחזור לתפריט דיאטה בסיסי המספק מינימום גירויים למערכת העיכול. במידה ויש לך תפריט כזה (המותאם לצרכייך) מימים עברו, אני ממליצה לך לנסות ולחזור אליו למספר ימים. במידה ואין אתה יכול לפנות לדיאטנית גסטרו אשר תרכיב לך תפריט מתאים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי