נזקים משלשולים?

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

26/06/2012 | 13:51 | מאת: איציק

שלום לך, אני סובל מזה זמן רב משלשולים בתדירות משתנה. לעיתים יש תקופות של שבועות שבהן כמעט ואיני משלשל. לאחר מכן, תקופות של מספר ימים עד שבוע בהן אני משלשל בתדירות גבוהה. לא הצלחתי למצוא מאפיין של מזון או משהו אחר שמסביר זאת. האם שלשולים בתדירות שציינתי גורמים נזקים? מה את מציעה לי לעשות?

איציק שלום, ברמת העיקרון שלשולים לא אמורים לגרום לנזק ארוך טווח אבל הם כן יכולים לגרום לחסרים עליהם יש לתת את הדעת כמו המינראלים אבץ, אשלגן ונתרן. בנוסף, שלשול גורם לאיבוד כמויות גדולות של נוזלים ולכן גם חשוב לשתות הרבה. אני מציעה לך תחילה לעשות בירור מקיף בעזרת גסטרואנטרולוג על מנת לשלול אי סבילות ללקטוז, פרוקטוז או סורביטול, חיידק ההליקובקטר, צליאק וכדומה. לאחר מכן אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית שתסייע במניעת הופעת השלשולים או צמצום חומרתם. יכולים להיות גורמים תזונתיים רבים המעוררים שלשולים אך לא תמיד אנחנו יכולים לאבחן אותם ללא עזרתו של איש מקצוע. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי