איך אדע

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

27/11/2014 | 14:30 | מאת: נאנא

הי איך אדע אם אני באמת סובלת ממעי רגיז..יש לי נפיחות במיוחד ממאכלים שגורמים נפיחות ונשמעו קולות מהבטן הרבה זמן ..וזה מבייש.. סובלת מעצירות כמעט ואין יציאות בלי גליצרין או משלשלים

שלום רב, אבחנה של מעי רגיז ניתנת רק ע"י גסטרואנטרולוג. יחד עם זאת, בין אם את מוגדרת כבעלת מעי רגיז ובין אם לא, אני בטוחה שאת יכולה לבצע שינויים תזונתיים שישפרו את מצבך. ציינת לדוגמה בשאלתך שאת סובלת מנפיחות. אם את יודעת אילו מאכלים גורמים אצלך לנפיחות את יכולה להחליט לאכול אותם ו"לסבול" או לא לאכול אותם ו"לא לסבול" אך בכל מקרה מדובר לכל היותר באי נוחות ולא בנזק למעיים. הירקות הידועים כעושי גזים הינם קטניות ומצליבים כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי אך יכולים להיות מאכלים נוספים שגורמים לנפיחות בטנית. באשר לעצירות, אינני יודעת אם את שותה מספיק או צורכת מספיק סיבים תזונתיים, ובעיקר סיבים תזונתיים מהסוג המצוי בדגנים המלאים. גם כאן ניתן לבצע שינויים תזונתיים נוספים להקלה על מצבך. המלצתי אלייך היא לפנות לבירור מתאים אצל גסטרואנטרולוג ובמקביל לפנות לייעוץ תזונתי אצל דיאטנית המתמחה בתחום. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי