חשד למעי רגיש ונפיחות בטנית

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

29/09/2014 | 14:40 | מאת: טל

היי אורלי, אני בת 23, בריאה בדרך כלל, אך כבר מספר חודשים אני סובלת מכאבי בטן חוזרים ונשנים, תמיד משעות אחר הצהריים, יחד עם נפיחות בטנית וגזים. מדי פעם גם סובלת משלשולים. אין רגישות לגלוטן. ביקרתי אצל תזונאית אשר אמרה לי לנסות לא לאכול גלוטן ולקטוז במשך שבוע, לאכול ארוחות קטנות ומסודרות ולהימנע ממאכלים העלולים לגרום לנפיחות וכאבי בטן. עשיתי זאת, באמת היה שיפור מבחינת כאבי הבטן אבל לא מבחינת הנפיחות והגזים. מאז אני כבר יותר מ-3 שבועות לא נוגעת בלקטוז ואוכלת מסודר. התחלתי לפני כשבועיים לקחת פרוביוטיקה מסוג קו-ביוטיק. התזונאית המליצה לי לקחת גם אנזימי עיכול בנוסף לפרוביוטיקה, כדי לנסות להפחית את הנפיחויות והגזים, רציתי חוות דעת שנייה, האם כדאי לשלב בין השניים?

טל שלום, קיימים שינויים תזונתיים רבים שניתן לבצע על מנת לנסות ולהקל על מצבך, ולפי הדיווח שלך את חלקם כבר ביצעת בליווי תזונאית. על מנת לקבל מענה מיטבי, חשוב לבחור בבעל מקצוע עם התמחות קלינית בטיפול בבעיות מערכת העיכול השונות. בנוגע להמלצה ליטול אנזימי עיכול בנוסף לפרוביוטיקה, מדובר בשני תוספי תזונה שונים כך שמבחינה זו אין בעיה לשלב בין השניים. בנוסף הייתי ממליצה לך לנסות ולשלב קימל בתפריט היומי שלך, בין אם כתוספת לסלט לדוגמה או כתמצית שהושרתה מספר שעות במים רותחים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

02/10/2014 | 11:44 | מאת: טל

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי