גזים ובדיקת דם

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

10/07/2014 | 12:46 | מאת: דנה28

שלום לך, אני בת 28 ובזמן האחרון יש איזה בעיה במערכת העיכול שלי ואני ממש לא יודעת מה לעשות. אני מדברת על גזים בשעות הבוקר ובשעות הערב אני כבר מרגישה לא נעים להיות אפילו ליד אנשים. אני אוכלת למעשה הכל מוצרי חלב, פירות וירקות וגם לחמים, ביצים. בחיים לא חשבתי שאולי רגישה למזון כלשהו אבל הלכתי לרופא משפחה ונתן לי לבצע בדיקות דם ל: CELIAC SCREEN TREPONEMA SCR./TPHA LACTOSE TOLERANCE GLUCOSE 0 GLUCOSE 30 GLUCOSE 45 GLUCOSE 60 GLUCOSE 90. וגם הפפטיטיס כל הסוגים. יש לי 2 שאלות אליך בבקשה במידה ואת יכולה לעזור- 1. האם ידוע לך אם אני צריכה לצום לבדיקות האלה? ואם כן כמה שעות??? זה משהו ששכחתי לשאול. 2. מה את ממליצה לי בנתיים? ממה אני צריכה להימנע? מחלב בעיקר? אני ממש לא ידועת מה לנסות להוריד מהתפריט שלי ממה להתחיל? אני גם לוקחת גלולות דיאנה אם זה משנה. רק התחלתי. תודה

דנה שלום, חלק מהבדיקות שקיבלת מצריכות צום וחלק לא כך שבמידה ואת מתכננת לבצע את כל הבדיקות במקביל אז כן, את צריכה להיות בצום. באשר להימנעות ממאכלים מסוימים, כרגע הייתי ממליצה לך לאכול כרגיל ולא להימנע ממזונות כאלה או אחרים. בהתאם לתשובות המעבדה תוכלי לקבל החלטה יותר מושכלת באשר לצורך להוריד מהתפריט גלוטן או מוצרי חלב. קיימים מזונות רבים אשר יכולים לגרום לסימפטומים אותם את מתארת אך מהניסיון שלי מכיוון שאנשים נוטים לעשות ניסוי וטעייה באופן עצמאי ולא בליווי איש מקצוע, הם פעמים רבות נותרים עם פחד מאכילה ותפריט דל שלא לצורך. המלצתי אליך היא לסיים את הבירור (יכול להיות שאם התוצאות יהיו שליליות הרופא יפנה אותך לבדיקות נוספות) ולאחר מכן לפנות לדיאטנית גסטרו שתסייע לך בהתאמת תפריט בריא ומאוזן התואם את מצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

13/07/2014 | 11:18 | מאת: דנה28

תודה רבה על תשובתך, אז אני מבינה שאני צריכה ללצום 12 שעות, אוקיי. שאלה אחרונה יש לי ברשותך.. כל הבדיקות הללו שרשומות פה, הם בדיקת דם בלבד? גם בדיקת הרגישות לחלב זה בדיקת דם? כי חברה אמרה לי שלבדיקת חלב אני צריכה לגשת לבית חולים עם הפניה מאחיות שעושות לי בדיקת דם... והתקשרתי אליהן על מנת לברר והן בכלל אמרו לי שהן לא יודעות מה ההנחיות לכך. יש לך מושג? המון תודה

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי