מעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

18/02/2014 | 12:27 | מאת: אתי ארד

שלום , אנא עזרתך המהירה אני יוצאת לטיול של מיטיבי לכת ואני פוחדת פחד מוות ממה שיהיה בדרך האם את יכולה לתת לי מידע מה אפשר לאכול לפחות ביומיים האלה כדי לא להרגיז את המעי . מודה מראש אתי

אתי שלום, לא ציינת בשאלתך כיצד בא לידי ביטוי המעי הרגיז שלך. האם את סובלת משלשולים? עצירות? גזים? וכדומה. בתור התחלה כדאי לך לנסות להקפיד על אכילת מסודרת ככל האפשר. מזונות עשירים בסיבים תזונתיים כמו דגנים מלאים, ירקות ופירות יותר קשים לעיכול ולכן דווקא הלחמים הלבנים ופריכיות יהיו הימור בטוח יותר. במידה וידועה לך רגישות ללקטוז, כדאי להימנע ממוצרי חלב. את יכולה לדוגמה לאכול בשרים ונקניקים רזים, דגים או ביצים. מעבר לכך, מומלץ להימנע מחטיפים ומזונות שומניים במיוחד. אני מאחלת לך טיול מהנה ומציעה לך לפנות בהזדמנות לאיש/ת מקצוע לקבלת הכוונה יותר מותאמת אישית על מנת שתדעי כיצד להתמודד עם המעי הרגיז שלך דרך קבע. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי