דיאטת ירקות להקלה על תסמיני מעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

20/01/2014 | 23:50 | מאת: Dan

שלום רב, אני בן 22 וסובל כמה שנים מתחושות של רגישות, כובד ומלאות בבטן. נדיר שיש תחושה של כאבים. יש הקלה בתחושה אחרי יציאה, והרגשה ממש טובה כשהבטן באמת מרגישה מרוקנת אחרי יציאה (קורה לעיתים רחוקות). גם יש לי המון גזים. ולפעמים באופן פתאומי אני יכול להרגיש שאני חייב לעשות יציאה, כי יש פשוט כאבים ותחושת לחץ קשה. עשיתי הרבה בדיקות דם, לא נמצא משהו מיוחד. לא עשיתי קולונוסקופיה. יש השערה על מעי רגיש. היו לי תקופות שאכלתי ממש הרבה עקב אימוני כושר. כמובן בתקופות אלה ההרגשה בבטן הייתה הכי קשה והיו הכי הרבה גזים. בתקופה האחרונה אני אוכל הרבה פחות, גם פחות ממה שאני אמור לאכול, כך שהמצב פחות נורא ממה שהיה פעם, אבל עדיין לא נעים. חשבתי לעשות דיאטה שמבוססת על ירקות. רציתי לדעת מה כן אפשר לאכול במצב כזה? כמובן שגבינות וחלב זה מחוץ לתחום. מותר לאכול חזה עוף או פירות? אני מתפתה למתוקים. מותר סוכר בקפה (בלי חלב)? פחמימות מורכבות, כמו לחם מחיטה מלאה, אסור? יש אגוזים ושקדים מצופים סוכר או דבש, זה מותר? מה לגבי שוקולד? אלו הדברים שיצילו אותי כדי שאוכל להתמיד בדיאטה... תודה רבה. דן.

דן שלום, לא ציינת בשאלתך אם אתה סובל מעצירות אלא רק שהתרוקנות מקלה על תופעות הלוואי של מערכת העיכול. במידה ואתה סובל מעצירות ייתכן ויש מקום להתייחסות מעט שונה. התנהגות והרגלי אכילה בפירוש יכולים להשפיע על יצירת גזים במערכת העיכול. בראש ובראשונה חשוב להקפיד על ארוחות מסודרות ופזורות על פני היום. על אף שרשמת שאכילה מצומצמת (כמו זו שאתה מנהיג כיום) מקלה על הגזים, הימנעות מאכילה לא מונעת ממערכת העיכול לייצר אותם ולכן בעוד ארוחות קטנות יכולות להיות חיוביות, לא מומלץ לצמצם את האכילה יתר על המידה. ניתן לנסות להפריד בין אכילה לשתייה ולהימנע משתיה מוגזת. באשר לדיאטה המבוססת על ירקות, ירקות אמנם בריאים אך מכיוון שהם עשירים בסיבים תזונתיים הם דווקא גורמים לריבוי גזים במערכת העיכול. בנוסף, לא הייתי מרבה באכילת מזונות שומניים אם כי לא חל איסור מוחלט על דברי מתיקה או סוכרים. שאלת לגבי מגוון רחב של מאכלים אך על מנת לקבל מענה נכון ומקצועי אני ממליצה לך לקבוע פגישה עם דיאטנית גסטרו על מנת שתוכל לקבל ממך את התמונה המלאה לפני שתקבע אילו מזונות אסורים או מותרים (לרוב המצב אינו כה שחור או לבן). בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי