פיינברג 5 גבעתיים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

12/06/2012 | 13:20 | מאת: טומי

לפני כשבועיים התחלתי בתהליך של דיאטה בהנחיית EATGOOD. הדבר היחידי שהשתנה בהרגלי התזונה שלי, הוא שימוש רב באופן משמעותי המוצרים מסוג "לייט" (ריבה, קפה, שתייה קרה. במקרה, או לא, לפני מספר ימים התחלתי להרגיש לא טוב וקיבלתי שילשול (לא "רץ", אבל בעם ביום זה כך). בתום היציאה יש לי כאבי בטן עזים למשך כרבע שעה, וזה עובר. להדגשה: בתום, ולא לפני. עד כה חשבתי שחליתי בוירוס בטן. קרה לי שהגבתי באופן דומה, לפני שחליתי, אחרי שהייתי שותה אייס קפה לייט. האם תיתכן תגובה אלרגית לאספרטיים? תודה רבה

טומי שלום, מוצרי דיאטה רבים מכילים סוכרים כוהליים שבפירוש יכולים לגרום לשלשולים וכאבי בטן. תחילה הייתי ממליצה לך לחפש האם מוצרי ה"לייט" שאתה צורך מכילים סוכרים כוהליים כמו סורביטול, קסיליטול, מלטיטול, מניטול וכדומה. כעיקרון אספרטיים לא אמור לגרום לתופעות הללו, אך כמובן שתגובת הגוף לחומרים כאלה או אחרים משתנה מאדם לאדם. הזכרת את האייס קפה לייט כגורם נוסף לשלשולים. אייס קפה מכיל מספר רכיבים שעשויים להיות בעייתיים כמו קפאין אשר מגביר את תנועתיות המעי וכן חלב בכמות גדולה אשר מכיל הרבה לקטוז (סוכר החלב) ולאנשים רבים יכולת מוגבלת לעכל אותו. מסיבות אלו אייס קפה על סוגיו השונים יכול לגרום לשלשולים אצל אנשים רבים. כיוון שהתחלת דיאטה, אני משערת שאתה צורך יותר סיבים תזונתיים בתפריט שלך, כמו דגנים מלאים, וכמויות גדולות יותר של פירות וירקות. סיבים תזונתיים יכולים לגרום גם כן לשלשולים, בעיקר כאשר אנו נחשפים אליהם בכמויות גדולות בבת אחת ולא בהדרגה. בהצלחה בדיאטה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי