כחכוח בלתי פוסק ושיעול ותחושה של חנק בגרון

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

28/01/2020 | 11:55 | מאת: איריס

מזה כמה חודשים סובלת מכחכוח בלתי פוסק שיעול ותחושה שיש לי גוש בגרון ולפעמים גם תחושה של חנק עשיתי מספר בדיקות לוודא האם מדובר בריפלוקס אבל הם יצאו תקינות. בבדיקת HP מוניטור יצא שצריך לשקול ניסיון בתכשירים TCA והרושם לרגישות יתר של הוושט. מה עליי לעשות להפסיק את המטרד הזה? אודה על תשובתך

איריס שלום, בתור התחלה חשוב להימנע מארוחות גדולות ו/או פערים גדולים בין ארוחות. כמו כן רצוי להימנע ממאכלים מטוגנים או ארוחות שומניות במיוחד. שוקולד, קפאין, מנטה, נענע, פירות הדר ואלכוהול עשויים להיות בעייתיים גם כן. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו להכוונה מותאמת אישית בהתבסס על הרגלי האכילה שלך, ההעדפות התזונתיות שלך ואילוצי היום יום. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

05/02/2020 | 12:23 | מאת: איריס

תודה על תגובתך. אני דיי שומרת על נושא התזונה ולמרות זאת זה קורה. האם יש קשר לגיל המעבר?

איריס שלום, בכלליות לגיל יש השפעה על מערכת העיכול. יחד עם זאת, לא ידוע לי על קשר ישיר עם גיל המעבר. את מוזמנת להתייעץ עם גסטרואנטרולוג בעניין. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי