האם אני שייכת ל"משפחת" המעי הרגיז?

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

04/12/2013 | 18:35 | מאת: הגר

שלום אני בת 36, וסובלת כבר מספר חודשים מעצירויות. בעבר נהגתי להשתמש הרבה במשלשלים למינהם, וכנראה זו הסיבה כרגע לעצירויות, אבל איך מתקנים את זה? אני עושה פעילות גופנית, אני קונה כל מה שמציעים לי! פירות מסויימים, ירקות ספציפים, סיבים תזונתיים, וכו... אני חיה בתאילנד, אבל רוב הדברים שממליצים לי מהארץ, ניתן למצוא גם כאן. מה עוד ניתן לעשות???

הגר שלום, האבחנה של מעי רגיז ניתנת אך ורק על ידי גסטרואנטרולוג אך קיימים מספר דברים שאת יכולה לנסות על מנת להקל על העצירות. אני לא יודעת איך את מגדירה עצירות אבל פעילות מערכת העיכול שונה מאדם לאדם והעדר יציאה יומית לא בהכרח מעיד על בעיה. ראשית חשוב להקפיד על שתיה מרובה ועל סדר אכילה הכולל ארוחות קטנות ופזורות על פני היום. פעילות גופנית, פירות וירקות בפירוש עשויים לסייע אך הסיבים התזונתיים של הדגנים המלאים נוטים להיות משמעותיים יותר בכל הנוגע לעצירות. מסיבה זו הייתי מקפידה על אכילת דגנים מלאים והוספת סובין לתפריט היומי. את יכולה גם להוסיף זרעי פשתן למגוון מזונות (לא חייבים להיות טחונים). אני לא יודעת אם את נוטה להתאפק במהלך היום או לשבת פרק זמן ממושך בשירותים בציפייה ליציאה. בכל מקרה תנסי להימנע ממצבים אלה וכאשר את נמצאת בשירותים הייתי ממליצה לך להסיח את דעתך לדוגמה ע"י קריאה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי