צימצום מספר היתיאות ביום

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

02/01/2019 | 17:59 | מאת: שלומית

אני בת 72 וסובלת מזה מספר שנים באופן רצוף מ-3 יציאות חלקיות כל יום עד הצהריים (בהפרשים של כשעתיים). איני מסוגלת לצמצם את מספר היציאות ל 1-2 לאורך היום (כפי שהיה קודם) רק אם אני אשב הרבה מאד זמן ואפעיל לחץ גדול מדי שזה יגרום לי בוודאות לטחורים גדולים. או שאתאפק וזה יגרום לגזים רבים. אציין כי אני לא סובלת מעצירות, כאבי בטן או שלשול. בקולונוסקופיה שעברתי לפני קרוב לשנתיים בגלל סיבה זאת הוסר פוליפ במעי אך זה לא שינה דבר הקשור לכמות היציאות כך שרופא הגאסטרו חשב שזה מעי הרגיז (לא נראה לי) ולמעשה לא שייך בדיוק את ההפרעה. כללית, נראה לי שאני אוכלת מאוזן. האם תזונה מותאמת יכולה לצמצם את מספר היציאות ולהחזיר את המצב לקדמותו (למשל תוספת סובין או שינוי במספר הארוחות) ואם כן למי כדאי לפנות? ואולי הסיבה לא קשורה כלל לתזונה? בתודה שלומית

שלומית שלום, אין מספיק אינפורמציה על מנת לקבוע האם הסיבה לשינויים ביציאות קשורv לתזונה, ובכל מקרה תמיד נכון לפנות גם לבירור רפואי. אם את רוצה לנסות ולצמצם את מספר היציאות הייתי שוקלת דווקא להפחית מכמות הסיבים התזונתיים ואולי לנסות לשנות את מיקומם בתפריט היומי. כמו כן ייתכנו רכיבים תזונתיים נוספים אשר עשויים לשפוך אור אודות הסיבה לשינוי כמו סדר ארוחות, תכולת שומן בארוחות או אפילו הרגלי יציאה כמו נטייה להימנעות מביקור בשירותים מחוץ לבית וכדומה. דיאטנית גסטרו תוכל לסייע לך בבחינת הרגלי האכילה שלך והשפעתם על היציאות. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי