בדיקת BRAVO PH ושט וחשד למעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

28/10/2013 | 19:59 | מאת: דיאן

שלום, עשיתי את בדיקת BRAVO PH ושט לפני כשבוע ואלו התוצאות שקיבלתי: Wireless bravo esophageal ph monitoring 48 hour Acid eflux analysis Total Time spent in reflux (HH:MM) 02:23 Number of reflux 29 No of reflux per hour 0.7 % time spent in reflux 5.7 No. of long reflux 7 Longest reflux (HH:MM) 01:01 Upright Time spent in reflux (HH:MM) 00:56 Number of reflux 24 No of reflux per hour 1.1 time spent in reflux 4.2 % No. of long reflux 4 Longest reflux (HH:MM) 00:09 Supine Time spent in reflux (HH:MM) 01:27 Number of reflux 6 No of reflux per hour 0.3 time spent in reflux 7.4% No. of long reflux 3 Longest reflux (HH:MM 00:57 Post-prandial Time spent in reflux (HH:MM) 01:18 Number of reflux 22 No of reflux per hour 1.1 time spent in reflux 6.7% No. of long reflux 6 Longest reflux (HH:MM) 00:24 Demeester score Normal < 14.72 (95th percentile) 26.2 Findings No abnormal acid reflux in upright position but an increased acid reflux in distal esophagus in supine position off acid Suppression medications. The patient report a constant globus sensation during 45 h of the study without any additional symptoms. No correlation Between acid reflux events and globus sensation. Recommend: trial of high dose PPI treatment בעבר, כשחשדו שמדובר בריפלוקס, ניסו לתת לי לוסק, אומפרדקס, נקסיום וכלום לא עזר. אלו תרופות הן PPI? האם יש דרך טיפול נוספת מלבד תרופות? בנוסף, עשיתי בדיקת קפסולה אנדוסקופית וגילו שיש לי אפטות, דלקת במעי הדק. יש לי אי סדירות ביציאות, בטן נפוחה ויציאות רכות. אודה לתשובתכם בהקדם. אני סובלת מכאבים ולחץ בבטן העליונה כבר יותר משלוש שנים במהלך כל היום ללא כל הפוגה ובמהלך השנה האחרונה נוסף סימפטום של גוש שתקוע בגרון. אני חסרת אונים ומיואשת ומבקשת את עזרתכם.האם יש אוכל שכדאי לי להימנע ממנו? תודה מראש,

דיאן שלום, תרופות מסוג PPI כוללות את התרופות אותן נטלת בעבר. ניתן להקל תזונתית על הרפלוקס אך לא הייתי ממליצה לך לוותר על הטיפול התרופתי ללא התייעצות מוקדמת עם גסטרואנטרולוג. בתור התחלה תקפידי לאכול ארוחות קטנות ופזורות על פני היום ולהימנע מצריכת אלכוהול, קפאין, שוקולד, מנטה ומזונות מטוגנים או עתירי שומן. במידה ואת מעשנת הייתי ממליצה לך להפסיק (עם ובלי קשר לרפלוקס). בנוסף את מדווחת בשאלתך על מגוון תופעות במערכת העיכול אשר ניתנות ללא ספק להקלה באמצעות תזונה מתאימה, אך על מנת לעשות סדר בדברים ולא להשאירך עם מגוון מאכלים מאוד מצומצם מומלץ לפנות לדיאטנית גסטרו שתסייע לך בבניית תפריט שיקל על תופעות מערכת העיכול וישפר את איכות חייך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי