תזונה לרגיש ללקטוז ופרוקטוז

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

27/03/2017 | 15:13 | מאת: מאיר שטרן

אובחנתי כרגיש ללקטוז פרוקטוז ויש לי הרבה מאד יציאות .איזה מאכלים מתאימים. מעונין גם לצרוך מזונות עם טריפטופן .מה התפריט המתאים לי .b6 אני לוקח בתוך כדור b קומפלקס תודה מראש מאיר

מאיר שלום, אתחיל מכך שלקטוז הוא סוכר החלב והוא מצוי במוצרי חלב בכמויות שונות כך שגם בקרב אנשים עם אי סבילות ללקטוז, גבינה צהובה לדוגמה לרוב תהיה נסבלת. פרוקטוז הוא סוכר הפרות אשר נמצא בדבש ובכמויות שונות בפרות. על כן בדומה ללקטוז, לא מדובר בהימנעות מוחלטת אלא בהתאמה אישית של פרות "מותרים" בהתאם לתכולת הפרוקטוז שלהם ו/או לכמות הפרוקטוז ביחס לגלוקוז שהם מכילים. אם כך, תפריט נכון עבורך יכיל את אותם המאכלים שנהגת לאכול עם תחליפי מוצרי חלב ופרות מתאימים מבחינת תכולת הפרוקטוז דוגמת בננה, קלמנטינה, ענבים ועוד. יחד עם זאת, אני לא ממליצה לך ללכת לפי תפריט עשה/ אל תעשה כי לרוב מעי רגיז מצריך הסתכלות נרחבת יותר והתאמות תזונתיות מורכבות יותר מכך. בנוסף, יש להיזהר ממצב בו נוצרים אצלך חסרים תזונתיים בעקבות הימנעות זו או אחרת. מכאן שלדעתי עליך לפנות לדיאטנית גסטרו ולבצע את השינויים התזונתיים בצורה מבוקרת. באשר לטריפטופן, מדובר בחומצה אמינית המצויה בין היתר בבשר, דגים וביצים. כל אלה לא אמורים להוות בעיה במצבך ויכולים להיות חלק בלתי נפרד מתפריטך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי