שאלה בנושא סיוט ושמו רוזיצאה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

04/09/2017 | 10:32 | מאת: עדי

ניתנו: מינוציקלין כמעט 4 חודשים, אפלומיצין ובסוף רואקוטן. לפני חודש רביעי לרואקוטן רופא נתן איברמקטין ואמר שרק אחרי שאסיים אותו אמשיך לקחת את מה שנשאר מהרואקוטן. בהנחה שהרוזיצאה אצלי לא נובעת מריבוי נימים ועשויה לעבור - האם גם צבע העור עשוי לחזור להיות כבתחילה? אם לא, מה צריך לעשות? תודה

רוזציאה הינה תפרחת בפנים היכולה להתבטא בגבשושיות אדומות ומוגליות ובאודם של הלחיים, לעתים חולף ולעתים קבוע. התופעות המודלקות יכולות לגרום לשנויי פיגמנטציה בפנים. כתמים בהירים הינם היפופיגמנטציה שלאחר דלקת וכתמים כהים יכולים להיגרם כהיפרפיגמנטציה פוסט אינפלמטורית. אם הנגעים המודלקים מטופלים וחולפים בדרך כלל יהיה שיפור איטי בשנויי הפיגמנצטציה ובדרך כלל בסופו של דבר גון העור חוזר לקדמותו. ברבוי נימים הגרום לאודם קבוע ניתן לטפל ב IPL או לייזר מתאימים לטפול בכלי דם..

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור