ניקוי אבנית

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

16/12/2013 | 10:29 | מאת: דרור

שלום רב . הייתי אצל רופא השיניים בעקבות תלונה על ירידת דם בין השיניים. הרופא אמר שזאת תוצאה מאבנית וניקה..עלי לציין שתוך כדי הניקוי הרגשתי שהוא נוגע גם בחניכיים עצמם. אני כבר למעלה מחודש לאחר הניקוי ועדיין שאני מצחצח שיניים יורד לי דם.או שכשהפה יבש ואין רוק מופיע דם. מה יכולה להיות הסיבה ?

תודה רבה על פניתך. דימום מהחניכיים הינו אחד הסימנים לדלקת חניכיים. יכול להיות שקיימת עדיין אבנית שנמצאת מתחת לחניכיים ובכדי להסירה יש לבצע מס' סבבי ניקיון עמוק (הקצעת שורשים) בתוך כיסי החניכיים. הקצעת שורשים נעשית תחת הרדמה מקומית ובמהלכה מסלקים משקעי אבנית מתחת לחניכיים. טיפול שכזה מומלץ שיתבצע במרפאה של מומחים לרפואת חניכיים.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים