שבוע לאחר עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

19/10/2013 | 17:13 | מאת: אסי

בשבוע שעבר ביום חמישי 10.10 עברתי עקירת שן בינה אצל רופא שיניים לאחר העקירה לא ניתן לי טיפול אנטביוטיקה חוץ מהנחיה לעשות שטיפות פה בשישי שבת שלאחר העקירה סבלתי מכאבים איומים ביום א' פניתי לרופא והתחלתי טיפול במוקסיפן שלא עזר והמצב רק הגריע ביום רביעי פניתי לרופא שיניים אחר שאמר שהטיפול האנטביוטי לא מספיק והתחלתי טיפול באוגמנטין כרגע אני ממשיך לסבול מדלקת חניכיים חמורה נפיחות בנוסף גם צינון וכאבי גרון מה אתה מציע לי לעשות אני כבר מיואש מהמצב

תודה רבה על פניתך. כאבים ונפיחות עלולים להתלוות לעקירת שן. במקרים מסוימים ( בהתאם לשיקול דעת הרופא) ניתנת אנטיביוטיקה למשך כשבוע. חשוב מאוד לדאוג שהמקום יהיה נקי כמה שאפשר ולכן מןמלץ להשתמש בשטיפת פה לחיטוי על בסיס כלורהקסדין. במקרים מסוימים יכולה להופיע לאחר עקירה תופעה שנקראת מכתשית יבשה שבה הריפוי מאוד איאי והחניכיים לא מצליחים לכסות את מקום העקירה. על מנת לשלום תופעה זו יש לפנות אל רופא השיניים. בדרכ כאבים ונפיחות מעקירה חולפים כעבור מספר ימים רפואה שלמה דר מאייר, מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים