השתלת עצם

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

18/03/2012 | 09:37 | מאת: נועם

אני אמורה לעבור השתלת עצם בשן טוחנת. מה סיכויי ההצלחה? ולכמה שנים זה מחזיק מעמד? הבנתי שזה לא לכל החיים

נועם שלום מדבריך אני מבין כי את נמצאת לפני ניתוח חניכיים רגנרטיבי באזור שן טוחנות, אשר במהלכו תתבצע השתלת עצם באזור. ככלל ניתוחים אלה, במידה ונעשים ע"י רופא חניכיים על פי קריטריונים הניגזרים מצורת הנגע בעצם ועם חומרים מתאימים הינם בעלי אחוזי הצלחה גבוהים. אך יש להבין כי ישנם מספר תנאי מפתח להצלחת הטיפול אשר תלויים בהכנת המטופל לניתוח: 1. הכנה ראשונית הכוללת הקצעת שורשים קפדנית ולאחר סיומה זמן החלמה בעקבות הרחקת גורמי המחלה וירידת רמת הדלקת, ככל שהרקמות באזור המטופל במצב בריא יותר, ללא דלקת כך סיכויי ההצלחה עולים. 2. שמירה על רמה גבוהה של היגיינה אורלית- במהלך מפגשי הקצעות השורשים המטופל חייב ללמוד ולסגל הרגלי היגיינה אורלית מעולים אשר מאפשרים שליטה על רמת הרובד על גבי השיניים ומניעת דלקת חניכיים. צחצוח נכון של השיניים הוא חיוני כהרגל לחיים גם בכדי לשמר את תוצאות הטיפול לאורך זמן. 3. המשך טיפולי תחזוקות אצל שיננית כל 3 חודשים- מטרת הטיפולים להוריד את רמת החיידקים בפה ולפקח על רמת ההיגיינה האורלית תוך מתן חיזוקים ודגשים לפי הצורך 4. בדיקות תקופתיות אצל רופא החניכיים- אדם עם מחלת חניכיים עדיין נמצא בסיכון לחזרת המחלה בשל נטיותו הגנטית ולכן יש צורך בפיקוח ומעקב של רופא החניכיים לאיתור התפרצויות של המחלה במצב התחלתי ולמניעת הדרדרות ככל שתקפידי על כללים אלה תגדילי את סיכויי ההצלחה של הטיפול ותמנעי חזרה של מחלת החניכיים לאורך זמן בהצלחה בטיפול ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים