בקשר לצילום פנורמי ואבחון

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

02/03/2017 | 21:10 | מאת: נעמה

שלחו אותי לצילום פנורמי בקשר לראות לגבי עקירת שן בינה ונזק אולי אף לשן בינה. השאלה מה רואים בצילום פנורמי אילו בעיות בדיוק מראה והאם מראה גם עששת במידה ויש ויכול להיות מצבים שהשתנו מקום שיניחם שלוחצות על העצב וכו.. שהשתנה שלא ראו בצילום לפני 3 שנים בערך או שלא היה צורך לטפל כי לא כאב אז ועכשיו כן מפריע ורואים את השינוי בכמה שנים?

תודה על פניתך. צילום הפנורמי הינו כלי אבחנתי נוסף שיוכל לעזור בהחלטה האם לעקור וכיצד לעשות זאת. יתכן ויהיה צורך בצילום נוסף כגון צילום סיטי בכדי לאבחן האם שורשי השיניים סמוכים לתעלת העצב.

03/03/2017 | 11:18 | מאת: נעמה

הבנתי ותודה. והאם באופן כללי יכול להיות שמנח השן שהיה בסדר ישתנה כמו גם לחץ על החניכיים והעצב? תודה.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים