הבנת משמעות ערכי לחץ דם+כאבי ראש רקע-נפשי/פסיכולוגי?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/08/2020 | 04:07 | מאת: שמילוביץ'

הבנת משמעות ערכי לחץ דם+כאבי ראש רקע-נפשי/פסיכולוגי? -ניטרול השפעת מתח במדידה בן 44, שנים עם דיכאון תגובתי )הפרעת אישיות תלותית( וחדשה ובעבר ocd בתקופת משבר. מטופל בלוסטרל 200 mg ץ. בשנתיים האחרונות הפרעה רסטרקטיבית ביום בשילוב בולמוסים של אכילה לילית. כבר תקופה ארוכה שסובל מקימה לאכילה לילית עם קשיי הרדמות. לוקח כדור אמביאן במינון נמוך. מסייע רק בשלב המאוחר של הלילה- כשמתעורר לאכילה לילית- לעתים די מטושטש. את "הבלאגן" מהאכילה של הלילה מוצא בבוקר. שאלתי- מתקשה למדוד- לוקח כ20 דקות של שכיבה ואף ניסיון להרדמות כדי להשיג ירידת לחץ דם מ148/108 ל126-86. האם זה נחשב לחץ דם לא תקין? זה במדידות לאחר כאב ראש קשה שמופיע במה שנראה כחזרה של מיגרנות שליוו אותי מילדות אך היה שקט במשך שנים ונראה כי הן חזרו. חייב לציין שהפרעת האכילה כנראה משפיעה- נמנע מארוחת בוקר "לקזוז" זו של הלילה. נמצא במתח בשל פערים בין "משימות" שנדרש לבצע לבין ביצוע במציאות- בגלל קשיי קימה, ניהול זמן גרוע דחיינות ו"בריחה" ממשימות רבות בבית שמתקשה מלהתחילן. בתקופה האחרונה מתוח בעיקר בשל הסתגלות לשינוי בעבודה. מילדות סובל ממיגרנות בעיקר בימים חמים ובימים של אכילה ושינה לא סדירים. בשנתיים האחרונות שמתי לב שבזמן כאב ראש בד"כ אני עם לחץ דם מעל ה120/80- בסביבות הטווחים על 90-105. בדכ כאב הראש חולף בבוקר עם אופטלגין בלילה. לאחרונה השינה פחות טובה- שעה עד הרדמות ולפחות 1-2 התעוררויות עם אכילה בלילה. לעתים קרובות עם חיפוש מתוקים ופחמימות זמינות בדמות פריכיות. לעתים מסוגל לאכול כ100-150גרם פריכיות וכמה שלגונים עד שמסיים את כל מה שיש. אשמח לעזרתכן/ם- כיצד לטפל- ממה להתחיל?

22/08/2020 | 16:22 | מאת: מני

זה נראה שהכל נובע מהאכילה הלא מאוזנת. נדרש כנראה טיפול פסיכולוגי לאיזון האכילה, והפסיכולוג כבר יפנה לאנשי מקצוע המתאימים לאיזון האכילה. בהצלחה וכל טוב, רפואה שלימה.

29/08/2020 | 18:29 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נדרש איזון תרופתי נוסף! תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה