אוסידי מחשבתי מאוד קשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/06/2020 | 09:09 | מאת: אלון

אני בן 28 עוד כשהייתי ילד התפרץ אצלי האוסידי עקב נסיבות חיים קשות הסתרתי מכולם לא אמרתי לא טופלתי על ידי כדורים לפני שנתיים עישנתי גראס פעם ראשונה והאוסידי עוד יותר החמיר בקטע שהחרדות גרמו לי להגברת הטקסים שאני כבר לא מצליח להתשלט עליהם ומטקסים קצרים זה נהפך לאובססיבי ואני נאלץ לעשות טקסים מהבוקר עד הערב זה לא הגיוני גומר לי את הכוחות טופלתי במשך שנה בציפרלקס שלא עזר ולוסטרל שגם כן לא עזר רק גרם להשמנה של 25 ק"ג וזה הזוי כי כל החיים הייתי מאוד רזה ובמקביל החשק המיני נפגע מאוד!!! בהתייעצות עם פסיכאטר אחר הוחלף לי לאנטי פסיכוטי כטיפול יחדני כלומר שמעתי שיש אנשים שמשלבים SSRI עם אנטי פסיכוטי לחיזוק אז אצלי זה אך ורק אנטי פסיכוטי שנקרא סקרוול הוא מפחית לי את המחשבות אבל עדיין הן קיימות מה שכן חזר לי יכולת המינית וזה משמח אותי רק שאני ממשיך להשמין אני פשוט תמיד רעב מאוד אני מנסה לאכול בעיקר ירקות זה לא עוזר ואז אני אוכל המון פחמימות אני חייב לרדת במשקל ולגבי הטיפול אני לא יודע עם זה נכון אולי כדאי להחליף פסיכאטר אולי זה לא טוב לתת כדור אנטי פסיכוטי כטיפול יחדני לאוסידי כי אין לי סיכזופרניה או פסיכוזה לכאורה אין לדעת כבר המצב כל כך מייאש אותי אולי עליי לקחת דווקא אנטי חרדה מהדור הישן ולא אנטי פסיכוטי למשל פרוזאק אני לא פסיכאטר ואין לי כסף לפסיכאטר פרטי אז אני נעזר בפסיכאטרים של הקופה ואני ממש מתחנן לפסיכותרפיה ואני ברשימת המתנה מקווה שיתנו לי בהקדם בקיצור אבוי לי אם רק הייתי יודע שהגראס יגרום לי לדבר כזה לא הייתי מעיז עכשיו משו במוח השתבש לי

11/06/2020 | 06:39 | מאת: איפה אתה מני

מני למה לי לא ענית אני יודע שאתה לא רופא מעניין מה תוכל לומר עליי כאחד עם רקע רפואי עשיר

11/06/2020 | 14:28 | מאת: מני

לא עניתי מאחר ולא הייתי בטוח אם התשובה שלי תהיה נכונה, אבל הנטייה שלי להסביר את הטיפול שהציע לך הדוקטור, הוא - שכשיש רקע של סמים אצל המטופל, גם אם השימוש בסמים היה חד פעמי- צריך אנטי-פסיכוטי בשביל להחזיר ספיגת סרוטונין תקינה (בחזרה לקצות-העצבים הקדם-סינפטיים, כלומר- בתאים המשדרים (לא ה״קולטים״ שהם הבתר-סינפטים), אם שמעת עליהם..), שספיגה זו נחסמת על ידי שימוש בסמים, כמדומני שבכל סם, גם בגראס. אני שמעתי ספציפית על אקסטזי שהוא חוסם ספיגת סרוטונין בחזרה לתאים קדם-סינפטיים, אך יתכן שזה בכל סם, איני יודע להגיד לך. מאחר וסרוקוול הוא כדור המתאים לאוסידי ממילא, גם בלי שימוש בסם, ממילא הוא האנטי-פסיכוטי הנבחר ביותר, כנראה, למצב שלך שיש אוסידי שהוחמר על ידי סמים. כך אני חושב. בכל מקרה, לוקח כשבועיים שלוש עד שהאנטי פסיכוטי, ככל הכדורים הפסיכותרפיים, פועל את פעולתו. לפעמים נדרש לחכות יותר, בדרך כלל אחרי חודש וחצי אם כלום לא זז מחליפים טיפול, אך לפעמים זה יכול לחכות קצת יותר, עד 9-8 שבועות שאז בודאי שצריך להחליף תרופה. היות ועוד לא עבר חודש וחצי ככל הנראה אצלך, כדאי לפני שאתה פונה לרופא בחזרה לחכות מתחילת הטיפול 4 שבועות, ואז לעדכן את הרופא מה הולך. יתכן והוא יגיד לך לחכות שבועיים נוספים, כלומר- 6 שבועות מתחילת הטיפול, ובמקרים מסויימים אף עד 8 שבועות. נדיר ש9, בדרך כלל לא מחכים יותר מ8 שבועות, וברוב הפעמים אחרי 6 שבועות מחליפים טיפול אם אני לא טועה (חוץ מהמקרה של אנטי פסיכוטיים ארוכי טווח, כמו למשל קלוזפין (הנקרא גם לוזפין או לפונקס) שלוקח לו עד 3 חודשים (!!) להתחיל להשפיע. מקווה שעזרתי.

11/06/2020 | 14:29 | מאת: מני

בהצלחה!

11/06/2020 | 14:30 | מאת: מני

וסליחה שלא עניתי עד עכשיו

19/06/2020 | 14:44 | מאת: מני

מדוע כשלא עניתי לך, שאלת אותי מיד מדוע איני עונה, וכשלבסוף עניתי - אינך מחזיר כל תגובה? אמנם אני עונה בשביל לעזור, אבל הייתי מצפה לתגובה חזרה, על מנת לדעת שלא עניתי לחינם ושמישהו ראה את תגובתי.. מקווה שלא תכעס על התגובה הזאת שלי. אתה לא היחיד אגב שעושה זאת, כבר כמה פעמים שעניתי למישהי/מישהו ואם ענו לי בחזרה, זה היה רק בשביל לשאול שאלה (נוספת) אך אחרי שעניתי את התשובה הנוספת כבר לא היה כל תגובה.. זה קרה ברוב הפעמים שעניתי בפורום, רק לעיתים רחוקות מגיבים בחזרה. שוב, אני לא אומר שחייבים להגיב, וגם אין לי עניין לקבל ״צל״ש״ על המענות שלי, אלא אני רוצה רק לדעת שהמענה הגיע ליעד. בקשה מינימלית, שאמנם לא חייב לקיים אותה כי אין פה שום התחייבויות בפורום אך בכל זאת מצופה מהשואלים התייחסות, מצד יחסי אנוש תקינים. ושוב סליחה על ההערה הזאת שלי, וזה בהחלט הערה בשביל לבנות קשר (ולא חלילה להרסו), מה שקרוי ״הערה בונה״. בהצלחה! וכל טוב.

19/06/2020 | 15:14 | מאת: למני

תודה מני על התשובה אני לוקח ביחד עם זה גם פרוזאק זה טוב? אבל אתה חושב מצי יהיה שיפור? לדעתך

20/06/2020 | 20:42 | מאת: מני

אני רק יודע שאין כל בעיה לקחת אותם ביחד, צריך לחכות עד 6 שבועות לשיפור מסויים, ושיפור מלא, עד כמה שבכח הכדורים לעזור, יהיה לאחר זמן רב יותר, אבל תחילת השיפור, באם הכדור מתאים, הוא משבועיים-שלוש ועד 6 שבועות בדרך כלל.

20/06/2020 | 21:08 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן

מנהל פורום פסיכיאטריה