תדירות גבוהה של החלפת תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/10/2019 | 19:11 | מאת: שירי

שלום, רציתי לדעת האם זה תקין להחליף תרופות אחת אחרי השנייה ללא הפסקות או שזה יכול לגרום לנזק? מטופלת 7 שנים עקב חרדה קשה ופוסט טראומה, בהם ניסיתי 5 תרופות SSRI, חלק ללא הטבה וחלק עם הטבה חלקית בלבד. מעוניינת לנסות SNRI, האם זה בסדר "להמשיך ולנסות"? זה לא מוגזם למוח במשך מס שנים להיות מטופל כל הזמן עם תרופה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה
23/10/2019 | 20:36 | מאת: מני

לפי הידוע לי זה לא רק שזה מותר להמשיך ולנסות, אלא כך צריך לעשות, להמשיך ולנסות עד שתמצאי את הכדור המתאים לך, וזה קרוב לודאי שתמצאי כזה בסופו של דבר, כי בדרך כלל יש כדור שמתאים לכל אחד. יש יוצאים מן הכלל שהכדורים לא עוזרים להם או שעוזרים חלקית בלבד אבל זה בהחלט לא על דרך הרגיל, ובמקרה כזה פונים לגרייה מגנטית tms עמוק או במקרים יותר קשים למכות חשמל- נזעי חשמל (ect) אבל אלו דברים שבדרך כלל עושים תופעות לואי, בפרט הנזעי חשמל שיכול לפגוע בזיכרון ועוד, וכן הגרייה מגנטית עם תופעות לוואי יותר קלות כמו כאבי שיניים ועוד. מה גם שהם יותר יקרים מתרופות. בכל מקרה לא משמע ממה שכתבת שאת צריכה את הטיפולים האלו, אלא רק להמשיך ולנסות כדורים גם מsnri (כמו ויפאקס או סימבלטה. כמדומני שיש עדיפות בדרך כלל לפסיכיאטרים לויפאקס על סימבלטה, גם כי הוא יותר חזק מהסימבלטה וגם כי הוא פחות עושה תופעות לוואי, לסימבלטה יש יותר תופעות כאלו כמו הזעת לילה ועוד, לא זכור לי כרגע יותר מזה. ) ואין לחשוש שיגרום לאיזה פגם במוח כי הכדורים תפקידם “לעשות סדר בראש״ כלומר להחזיר את כמות הסרוטונין למשל או הנוראדרנלין/נוראפנפירין וכו׳ שחסר בקרב הסובלים מדיכאון וכו׳. במקרה שלך שזה חרדות ופוסט טראומה, בדרך כלל ויפאקס פחות מומלץ, כי הוא יותר מומלץ לדיכאון ופחות אפקטיבי נגד חרדות, אבל אם את אומרת שניסית כמה ssri ולא עבד, בהחלט שווה לנסות כדורים אחרים גם כן, מה שממליץ לך הפסיכיאטר שמטפל בך. בהצלחה! מקווה שעזרתי.

אכן כן

28/10/2019 | 21:36 | מאת: שירי

תודה דר חרמון וברוך השב! . ניסיתי ויפקס בעבר ועשה אותי מאוד היפר, מצב רוח טוב אבל חוסר מנוחה בגוף,דיברתי המון, ועוד תופעות. אני מאוד רגישה לכל דבר שיש בו אדרנלין, או ממריץ כמו קפאין וכו. הרופא המליץ לנסות סימבלטה ואמר שהוא פחות משפיע על נוראדרנלין מאשר ויפקס. מה דעתך? כרגע על סרוקסט 30מ"ג, עוזר חלקית (מפחית מדרגת הסבל, ממש לא מספיק אבל, ואני לא מתפקדת גם) אני נמנעת להגביר את הכמות כי הוא עושה לי תופעת לוואי של מינית של חוסר אורגזמה (או חלשה מאוד), וחוששת שלהעלות אותו רק יחמיר את זה... שוב תודה

28/10/2019 | 21:42 | מאת: שירי

עכשיו שמתי לב שהגבתי בעצם לתשובה שלך ולא של דר חרמון :) תודה על המענה

29/10/2019 | 11:55 | מאת: מני

בכיף. בקשר למה משפיע יותר על נוראדרנלין- אשאיר את המענה לד״ר חרמון היות ואני לא זוכר זאת, ועימך הסליחה. אני רק זוכר שאומרים שהויפאקס יותר מעורר מאשר סימבלטה ועושה פחות תופעות לוואי מהסוג שמנית, כך שאם זכרוני לא מטעה אותי הפסיכיאטר שלך עשה טוב כשהמליץ לך עליו, אבל בשביל להיות בטוח נחכה למענה של ד״ר חרמון.

מנהל פורום פסיכיאטריה