סחרחורות שיוט האם סרוטונין קשור?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/05/2018 | 00:17 | מאת: יעל

שלום,בת 36 סובלת מתסמונת התשישות הכרונית ופיברומיאלגיה. לקחתי בעבר סימבלטה 120 מ"ג ללא כל שיפור וגם ניסיתי וולביוטרין. אחרי כמה שנים עם התרופות אני כבר שנה וחצי ללא טיפול תרופתי כי הרופאה אמרה להפסיק אם לא עוזר. ב 3 חודשים האחרונים התחילו לי סחרחורות שיוט שהן בישיבה ושכיבה. תחושה שאני בספינה בים סוער ומזיזים ומטלטלים אותי קדימה ואחורה. לא סחרחורת סיבובית. ורטיגו נשלל. בדיקה נוירולוגית יצאה תקינה והנוירולוגית פשוט אמרה לי שזה חלק מפיברו והתור הסתיים תוך 3 דקות בלי שקיבלתי טיפול תרופתי. מקריאה ברשת זה לא מצויין דווקא כאחד מהתסמינים של פיברו. כן נתקלתי בחומר על טיפול בתרופות נוגדות דיכאון. האם לפי דעתך כדאי לנסות לחזור לסימבלטה? והאם במצב הזה מדובר בעיקר על מחסור בסרוטונין שידוע שגורם בזה ועדיף לקחת רק ssri ולא snri? והאם יש גורם אחר שיכול לגרום למצב הזה? אני מרגישה שזה לא קשור ללחץ גם כשאני במיטה מאוד רגועה עם עיניים עצומות זה קורה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ מאוד לטפל בפיברומיילגיה זה עשוי מאוד לסייע! תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה