פורום מחלות ריאה

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים למחלות ריאה ומחלות דרכי הנשימה, כגון: סרטן ריאות אבחון בדרך ברונכוסקופית, אבחון וטיפול בדרך ברונכוסקופית למחלות שונות של דרכי הנשימה, שיעול ממושך, מחלת ריאות חסימתית כרונית COPD, אסתמה, נוזל בקרום הריאה אבחנה וטיפול.
3375 הודעות
3295 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות ריאה

שלום ד"ר, יש לי אסתמה קשה ולאחרונה אני סובלת מגזים רבים. קראתי שחלק מהכזים נספגים בדופן המעי אל מערכת הנשימה ומופרשים מהגוף דרך מערכת הנשימה. האם זה יכול לגרום להחמרת אסתמה אם יש גזים בכמות לא תקינה? תודה מראש

שלום, המנגנון שתיארת לא מוכר לי. ידוע שכשיש רפלוקס של חומציות יכולה להיות החמרה באסתמה.

18/09/2020 | 15:02 | מאת: גדי

שלום בן 44 סובל ממחלת האסטמה מילדות ,בשנה וחצי האחרונות חלה החמרה במחלה סובל מקשיי נשימה גם במאמץ וגם במנוחה בוצעה בדיקת ספירומטריה FEV1/FVC=79 נאמר לי שהבדיקה תקינה בוצע בנוסף בדיקת מטכולין בה לאחר שאיפת 0.5 MG מהחומר ה CHG% יצא מינוס 17 אחוז לאחר שאיפת 2 MG מהחומר ה CHG% יצא מינוס 14 אחוז לאחר שאיפת 4 MG מהחומר ה CHG% יצא מינוס 30 אחוז לאחר מכן ניתן 4 שאיפות של ונטולין שלאחריהם ה CHG% יצא מינוס 6 אחוז. האם בדיקת ספירומטריה תקינה שוללת אסטמה חמורה יש לציין שאני לוקח מספר משאפים:POSTER,AVAMYS ו SPURIVA כדי לטפל בהתקפי קוצר נשימה המלווה בנזלת וכיח משמעותיים האם בהתאם לנתוני בדיקת תגר מטכלין יצאה חיוביות לאסטמה? ומהי חומרתה בהתאם לנתונים. תודה

שלום, הבדיקה יצאה חיובית לאסתמה בדרגה בינונית.

16/09/2020 | 11:37 | מאת: אלי

שלום לאחר בירור ניאורולוגי בסיכום נוספו שני ממצאים. אחד מהם: פסים פיברוטיים בפסגות שתי הריאות למה הכוונה? תודה על המענה. שנה טובה

שלום, פסים פיברוטיים הכוונה לצלקת בריאות. בדרך כלל אם מדובר בפסים בודדים כפי שנראה מהתשובה אין לכך משמעות.

15/09/2020 | 23:27 | מאת: רונית

שלום ד"ר אני עם אסתמה קשה. לוקחת 8 שאיפות סימביקורט ומאוזנת. עליי לעבור בזמן הקרוב בימים שונים גם שיננית(לראשונה עם אסתמה קשה שהחמירה) וגם עירוי של ברזל. האם יהיה יותר חכם לקחת לפני היציאה מהבית עוד שאיפה של סימביקורט או שתיים באותו היום מה שיוביל אותי ל 9 או 10 שאיפות ביום, או שעדיף לקחת 2 שאיפות וינטולין לפני? חשבתי בנוסף כמה שעות קודםלקחת גם ספיריבה שיתן לי ל 24 שעות אפקט. ההתלבטות היא האם ונטולין או עוד סימביקורט. תודה מראש

שלום, אם את מאוזנת כך אני לא רואה סיבה לקחת עוד שאיפה באופן מונע כי כבר עכשיו את מקבלת מינון גבוה אבל אם את צריכה תוספת ממליץ על שאיפה נוספת של סימביקורט.

15/09/2020 | 20:01 | מאת: יאלוש

שלום לאחר ביקור אצל רופא ריאות מלבד טיפול בריטוקסימאב אין טיפול יעיל למצבי אני נכון לעכשיו פרדניזון ואימוראן הבנתי שאין טיפול וכי המחלה אצלי בשל בעיה מתמשכת במערכת החיסון כל חודש פנאומוניה היתלקחויות לתרופה ריטומקסיאב אין לי אישור היא לא בהתוויה של המחלה מאחר ואין לי מחלת רקמת חיבור אם אכן אין טיפול יעיל אז מה כן אפשר לעשות המלצות ???? תודה בת 39

שלום, צריך לשקול השתלת ריאות. ממליץ להגיע למרכז השתלות לייעוץ.

15/09/2020 | 16:54 | מאת: בני

שלום , מתנצל מראש על האורך אך אני מנסה ללמוד לעומק. החל מחורף קודם כשהילד היה בן 9 חודשים , החלו סאגות של מחלות ריאה (סטרידור, ברונכיטיס , דלקת ריאות נגיפית , שפעת ודלקת ריאות חיידקית וכו'). כאשר מהלך כל מחלה נמשך לרוב כשבוע , החלמה במשך שבועיים עד למחלה הבאה שהאחרונה נגמרה באביב. (באביב התחלנו טיפול מונע בפלקסוטייד לחיצה אחת בוקר וערב במשך חודש ואז כל הקיץ ללא שום שיעול עד לשבוע האחרון בו השתעל מאוד חזק , שלילי לקורונה ומטופל כעת במשאפים) מהלך המחלה בכל הפעמים היה: שיעול לעיתים חום ונזלת הטיפול העיקרי בכל המחלות היה במשאפים: פלקסוטייד וונטולין (במקרים בהם הטיפול לא עזר הוחלף הונטולין באטרובנט ולרוב עזר מיד.) כשהשיעול לא שופר אחרי 48 שעות אז גם אזניל (אוגמנטין במקרה 1 של סימפטום ברור של זיהום חיידקי). לפעמים הטיפול היה באינהלציה - כתלות בשת"פ של הילד. היו עוד כל מיני שילובי טיפולים עם סטרואידים מסיסים ובודיקורט וונטולין ואורונט באינהלציה. למדתי קצת שהשיעול הוא כתוצאה מחסימה בדרכי הנשימה. וונטולין וארובנט כביכול מרפה את השריר ובכך מאפשר הרחבה של הסימפונות. פלקסוטייד כביכול ממס את הליחה ובכך מאפשר לשיעול להיות יעיל יותר. בכנות : ניכר לי שעושים על הילד שלי ניסוי וטעיה כל פעם עם המינונים וסוגי הטיפול. אני מהנדס כימיה במקצועי ואני רוצה להבין את הפתלוגיה , את הטיפול ואת דרכי המניעה. אני מבין שריאות זה תחום רחב ואינני מתיימר להחליף רופא , אבל בכדי לאפשר לבני לקבל את הטיפול האידיאלי אני רוצה לרכוש ידע. עכשיו אני מתחיל את השאלות: 1. הרופא משפחה שלנו אומר כל פעם לקחת טיפול לשבוע - מדוע איננו יכולים לטפל כתלות בסימפטומים? - כלומר במקרה של שיעול מתמשך- אם הילד הפסיק שיעול , או לפחות ירד בתדירות , מדוע לא לתת לגוף שלו לבד להתמודד עם הפסולת? 2. אינני מזלזל חלילה ברפואה המודרנית. אבל התחושה היא שאם ילדי ועוד רבים כמותו לא היו שורדים ללא המשאפים ואינהלציות - מה היו עושים פעם ?! איך שרדו והתבגרו ילדים עם מחלות ריאה עונתיות לפני 200 שנה ??? 3. מה מרחב השיקולים בפני רופא ילדים בעת בו הוא בודק את הילד ? - ניכר שתמיד זה אותו טיפול משאף/אינהלציה( שהחומרים הם לצורך : הרחבה והמסה) ורק מתווסף השיקול לאנטיביוטיקה או לא . 4. ידוע לי שהזיהומים (נגיפי או חיידקי אך אני מתכוון לנגיפי בשאלה זו) הם מחוללי המחלה. כתוצאה מהזיהום נגיפי מצטברים נוזלים בסימפונות שחוסמים כניסת חמצן. השאלה אם בזמן טיפול בסטרואידים כשהגוף מחסל את הנגיף יש זכרון חיסוני רגיל? כלומר אותו זכרון אם הגוף היה מחסל את הנגיף ללא סיוע חיצוני? 5. איך אני יכול לבנות סיליבוס מעמיק , מדעי על ריאות וכו' (גם בתשלום ) אני לא רוצה לעשות ניסוי וטעיה אך אני כן רוצה לתת לגוף של הילד את היכולות להתמודד עם המחלה והפסולת. ולמעט בהכנסה של כימיקלים לגוף (שאני מייצר אותם ולכן אני מודע להם)

שלום, מציע להתייעץ עם רופא ריאות מומחה בילדים. בקצרה תשובותי: 1. יש אפשרות גם לטיפול מונע וגם לטיפול לפי צורך תלוי בחומרת התלונות. 2. בעבר כשלא היו טיפולים טובים לאסתמה המחלה הייתה מאוד קשה ואפילו גרמה לתמותה לא עלינו. 3. משאפים, אנטיביוטיקה, אינהלציות וסטרואידים, סינגולייר לעיתים אלה התרופות השכיחות. 4. זה לא מדוייק. 5. יש הרבה חומר באינטרנט. אתה יכול להתחיל בויקיפדיה, יש ספרים שלמים על אסתמה בכל הרמות. יש אתר שנקרא GINA שבו אפשר לקבל הרבה חומר.

15/09/2020 | 10:46 | מאת: חלי

שלום דוקטור. עכשיו קיבלתי את התוצאות של המאמץ לב ריאה . אודה לך אם תוכל להסביר לי מה המשמעות . מודה לך על כל העזרה שאתה עוזר לי ולאחרים . שנה טובה מבורכת ומוצלחת וים בריאות . מצרפת 2 דפים . תודה

שלום, נראה שהרופא המפענח לא הצליח מהבדיקה לדעת מה הסיבה לקשיי הנשימה ועדיין כל האפשרויות פתוחות. צריך להשלים את הערכה במרפאת הריאות ובבדיקה יסודית של רופא הריאות.

לדר רוזנגרטן שנה טובה ובריאות, בת 75, כבר הרבה שנים יש לי התכבצויות לילה וכאשר מתחלף המזג אוויר אפילו קצת אזי ממש קשים. כבר כמה ימים חל שינוי במצבי וזה מפחיד ממש. האמת- קראתי משהו על איזה שיתוק לילי תוך חיפוש לגבי כאבי רגליים במיטה. כבר כמה ימים מתעוררת משינה של כשעה עם כאבי רגליים קשים. לא יכולה לישון מזמן, נרדמת לזמן קצר ולעתים רחוקות ל 3-4 שעות אבל אז ההתאררות קשה מאד.זה כבר קרה 3 פעמים. אם הצלחתי לישון יותר אזי הכאב ממש מפחיד, לא יכולה לדרוך כאילו אני משותקת. אחרי כמה דקות של לדרוך בכוח משתחרר. זה מפחיד נורא, ממש מפחדת ללכת לישון. היה לי סרטן ראיות לפני 5 שנים - עברתי כריתת 2/3 ריאות, יש לי אמפיזמה קשה. לפני חצי שנה עוד עליתי 4 קומות , עכשיו אני עושה מדרגות בבית כ 4 קומות. לא יוצאים מהבית כבר 6 חודשים בגלל הקורונה. אין לי טרשת עורקים, יש קצת בעיה עם הספנה בשני הרגליים. יש התכבצויות לילה קשים מאד כבר הרבה שנים ולאחרונה יותר גרוע. לוקחת מגנזיום. כנראה אנמית קצת אזי קבלתי ברזל לקחתי פעם אחד. אלרגית למשאפים אזי הטיפול רק פיזיוטרפיה, אין שיועל, אין ליחה. יש קוצר נשימה, לפעמים צריך חמצן לכמה דקות. סובלת נוראה מחום.

שלום, אני לא יודע מה תפקודי הריאה שלך אבל אם יש חסימה משאפים יכולים לעזור. במידה שיש החמרת COPD לעיתים יש צורך בסטרואידים ואנטיביוטיקה. להשלים צילום חזה מומלץ גם כן.

12/09/2020 | 23:27 | מאת: יוני

שלום, לקחתי קורס פרדניון להחמרה באסתמה 40 מ"ג ואז כל שבוע ירידה של 10 מ"ג. כשהייתי על 2.5 מ"ג התחיל מצב שנמשך עד היום כבר חודש. יום צואה רגילה, יום צואה מאוד רכה, ויום שלשול. זה כך במשך חודש כל הזמן וחזור חלילה, עם הרבה נפיחות בבטן. האם זה ייתכן בגלל הפרדניזון? אני לוקח פרוביוטיקה. תודה רבה

שלום, יכול להיות שיש שינוי בפלורה של המעי ופרוביוטיקה יכולה לעזור. כעת אתה במינון נמוך לקראת הפסקה ואני מקווה שהמצב ישתפר.

שלום זה כ 6 חדשים אני סובל משיעול טורדני , מלווה בפליטת ליחה , צמיגה , משקופה עד לצהובה . בתרביות - אנטרובקטר קזקזה( בודאי שיבשתי את השם ) שהיה רגיש,לסולפה וכשזיהום חזר לטריביד כיום התרביות הן של חידקי מערכת הנשימה העליונה. משתמש במכייח מוקולס באינהלציה . תפקודי ריאות בעבר - רסטקרטיבי. לא זוכר מספרים. סטורציה לרוב,באזור ה 95 -97 % . לא מעשן. חבר מכבי. לאחרונה הרגשה לעיתים של קוצר נשימה קל. בצילום חזה אובחחנו 2 ברונכיאקטזיות , אך לא ב ct חזה. לפני 40 שנה סבלתי כך כשנה שחלף עצמונית. הברור אז,שלא דמה כמובן ביכולתו להיום- לא איבחן . אודה לכל עצה ועזרה איקו.

שלום, אם מדובר בברונכיאקטזיות צריך לראות משהו בסיטי. אם עבר זמן מהבדיקה הקודמת יש מקום לחזור על הבדיקה ולפעמים יש צורך גם בברונכוסקופיה.

09/09/2020 | 21:41 | מאת: יאלוש

שלום ברקע nsip מטופלת באימוראן ופרדניזון וחמצן 8 ליטר בצילום חזה שבוצע יש קונסדליציה באונה שמאל תחתונה סובלת כל חודש מדלקת ריאות ומטופלת בטבאניק 10 ימים ופרדניזון במינון גבוה 40 מג ואינלציות עם אירובנט בטיפול תרופתי ל nsip אימוראן ופרדניזון 20 בהחמרה מעלים ל40 מג לא קיבלתי אישור לריטומקסיאב בשל שהוא ניתן להתוויה אחרת לפי הקופה אין לי מחלות רקמת חיבור אבל יש לי בעיה המערב החיסון שתוקפת לי את הריאות השאלה שלי האם יש מה לעשות חוץ מהטיפול שלא מוצלח כי המצב שלי לא טוב ...מבחינה ריאתחת כל חודשיים מעלים את הכמות של החמצן בשל רמות נמוכות של סטורציה עם חמצן שהיה עד לאישפוז האחרון 6 ליטר אני בת 39 מה ניתן לעשות לשפר את המצב זה מחלה קשה וזה אני יודעת סליחה על האורך תודה

שלום, צריך לבדוק אפשרות של השתלת ריאות.

יש לי copd 28% תפקוד היו לי קישוריות ולאחרונה גדלו בס"מ הרופא אמר לי שכרגע אהייה רק במעקב . ואני ממש מודאגת . אודע לתשובתך.

שלום, צריך לראות את הסיטי עם השוואה לבדיקות קודמות כדי לחוות דעה.

08/09/2020 | 12:51 | מאת: איתי

שלום דוקטור אשמח לשמוע את חוות דעתך מידיי כמה חודשים כשאני מנסה לנשום עמוק כואב לי בצד ימין באיזור הריאה וזה עובר לאחר בערך כמה דקות בודדות(2-5 ) וזה כבר בערך 5 שנים ככה. לאחר צילום רנטגן חזה התשובה הייתה: מסה רקמתית פראמדיאסטטינלית בקוטר 3.5 ס"מ והופניתי לצילום CT חזה. אשמח לשמוע למה במקרה כזה שולחים ל CT ולא ל MRI(ממה שאני מבין ב MRI אין קרינה). האם ב CT במקרה הזה יכולים לקבל תשובה יותר טובה מ MRI או רק בגלל שלקופת החולים ה MRI עולה יותר? בנוסף האם תוכל להסביר מה זה אומר מסה רקמתית פראמדיאסטטינלית? תודה רבה מראש על המענה.

שלום, סיטי מדגים יותר טוב מ MRI בהדגמה של הריאות. MRI טוב יותר ללב, למוח ולעצמות. בדרך כלל סיטי יותר יעיל להדגמת הממצאים בריאות והוא בדיקת הבחירה לא בגלל המחיר. לגבי הממצא, קשה להגיד מה הממצא, נצטרך לחכות לסיטי.

10/09/2020 | 21:10 | מאת: איתי

אוקיי תודה רבה

07/09/2020 | 21:58 | מאת: שיר

שלום ד"ר. חליתי בקורונה, ועקב חשש לדלקת ריאות עשיתי צילום ריאות. לפי פיענוח הרופא- הריאות ללא גודש/תסנין תפליטץ סמיכות יתר קלה בשער ימין. אשמח עם תוכל לומר לי מה זה אומר? תודה רבה

שלום, יתכן שמדובר בשאריות של הקורונה. מציע לעקוב עם צילום נוסף עוד כחודש וחצי.

07/09/2020 | 21:30 | מאת: רחל

ב CT בטן עם חומר ניגוד בשתיה והזרקה, במעבר חזה בטן נמצא נוזל פלאורלי בכמות מינמלית בכל צד. אני בת 72. אינני סובלת משום בעיה לבבית ולא ממחלת ריאות. מה משמעות הממצא? תודה

שלום, צריך לבדןק שוב בעיה לבבית, כלייתית או כבדית שיכולה לגרום להצטברות נוזל.

07/09/2020 | 15:27 | מאת: בני

שלום, לאחר שהאסתמה שלי הפכה לקשה עוד לא ניסיתי לעשות ספורט. האם ייתכן ש 3 שאיפות וינטולים 20 דקות לפני במקום 2 שאיפות יועילו יותר ויהיה לי יותר טווח ביטחון שלא יגרם התקף או החמרה? והאם רוב חולי האסתמה הקשים אם הם מאוזנים הם יכולים לעשות ספורט בלי בעיה, או שאצל חלק גדול מהם זה עלול להיות בעייתי? תודה מראש

שלום, אני מציע להשתמש במשאף משולב עם סטרואידים כמו פלוטיפורם, פוסטר, דואורספ או סימביקורט לפני הפעילות.

שלום ד"ר האם חולי אסתמה קשים עם אלגיה לאבק ועצים רצוי שיהיה להם מזרק אפיפן? והאם אני עוברת טיפול כלשהו או לוקחת תרופה כלשהי חדשה ואני חושת שאני אלרגית אלייה ויש לי נאמר קצת קוצר נשימה, ואני אשתמש במזרק אפיפן למרות שבפועל לא היתה חובה, אבל אני לא בטוחה אז ליתר ביטחון... האם זה עלול להיות מסוכן? תודה מראש

שלום, בדרך כלל אין צורך במזרק אפיפן אלא אם יש סיפור של התקף אלרגי חמור.

06/09/2020 | 21:29 | מאת: יעל

שלום דוקטור. אשמח אם תוכל לומר לי האם דופק מהיר וחזק הוא תופעת לוואי של משאף רלבר, ואם כן מה ניתן לעשות? תודה רבה

שלום, בדרך כלל זה לא גורם לדופק מהיר אבל אם כן צריך להחליף משאף.

05/09/2020 | 21:35 | מאת: Bell

שבוע טוב האם clubbing בציפורניים ברגליים זה משהו נורמאלי במחלת ILD? תודה רבה

שלום, כן.

05/09/2020 | 12:45 | מאת: מיכל

שלום, יש לי אתסמה קשה ואלרגיות לאבק ועצים. עליי לעבור עירוי ברזל פרינג'קט עקב אנמיה. האם במצב שלי הסיכוי לתגובה אלרגית הוא יותר גבוה? ובמידה ובעירוי יהיה לי קצת קוצר נשימה ולא אדע האם זה בגלל העירוי או בגלל המצב הרגיל שלעיתים יכול להיות אצלי... האם זה מסוכן אם יתנו לי טיפול כמו אדרנלין או טיפול אחר שנותנים כשלמשעה אין באמת אלרגיה לעירוי? תודה מראש

שלום, עקרונית לא אמורה להיות בעיה אבל הטיפול נעשה בהשגחה רפואית כדי להתכונן אם תהיה בעיה.

03/09/2020 | 18:34 | מאת: אבי

דוקטור שלום רב, בעבר חליתי בצהבת B, HBS AB מעל 1000. האם דבר זה גורם לקשיים נוספים להשתלת ריאות? תודה

04/09/2020 | 19:56 | מאת: אבי

ברשותך אותה השאלה לגבי תוצאה HERPES HSY 1+2 LOW POSITIVE תודה

שלום, זה לא מונע השתלת ריאות. מומלץ ייעוץ רופא כבד.

שלום, רציתי בבקשה לברר: מדוע במשפאים רלבר וסרטייד לא ניתן להגיע ביום למינון מקביל כמו שניתן במשפאים סימביקורט ופוסטר לאסתמה קשה?(8 שאיפות) תודה מראש

שלום, מדובר בסוג אחר של תרופה ומינון אחר ולכן המינון המכסימלי שונה בין משאף למשאף. כמו כן רלבר וסרטייד מיועדים רק לטיפול קבוע ולא לתוספת לפי צורך ומי שמשתמש בהם ויש לו החמרה צריך להשתמש במשאף נוסף.

02/09/2020 | 01:25 | מאת: רון

שלום, האם תפקודי הריאות תקינים או מצביעים על אסטמה? במידה ונדרש משאף, על איזה בדכ מומלץ להשתמש כמשאף קבוע? מצורף קובץ הבדיקה תודה רבה.

שלום, הבדיקה תקינה. אם יש חשד לאסתמה מומלץ לבצע תגר מטכולין.

01/09/2020 | 12:34 | מאת: יעל

בצילום חזה רשום היה לי הצללה מוקדית סביב שער ריאה שמאל. אשמח לדעת מה זה אומר. התור הבא שלי רק עוד חודש. תודה

שלום, יכול להיות סימן של דלקת ריאות. אם יש תלונות נשימתיות ממליץ לבקש טיפול אנטיביוטי מרופא המשפחה.

היי אני בן 20 ואני יצא לי לעשן כבערך שנתיים שלוש סיגריות עם טבק ולרוב עם מריחואנה וקצת טבק בפנים ואחרי כמה זמן התחיל לי קוצר נשימה ובבדיקה של מטכולין יצא חיובי ולפני הכל לא היה לי בעיות נשימה האם זה הפיך והגיוני שיחזור למצב הקודם ? בצילום הכל יצא תקין ישלי כם מלא ליחות וסינוסיטיס ועוד שאלה האם העישון זה מה שגרם לי לפתח אסטמה באמצע גיל 20 ? תודה רבה על הכל

שלום, עדיין לא בטוח שיש אסתמה. בהחלט יכול להיות שעם הפסקת עישון התלונות יעברו.

הפסקתי לעשן כבר כמה חודשיים וכל הבדיקות מראות שכן ישלי אבל ישלי גם מלא ליחה והמצב לא משתפר

31/08/2020 | 23:16 | מאת: ויקי

מה משמעות תןצאות הבדיקה שיש בה ריבוי ציור פריהילרי דו צדדי . ריבוי ציור אינטרסטיציאלי על פני שתי ריאות, יותר בולט בבסיס ריאה ימנית . הודג עיבוי קל של סדק בי" אונתי מצד ימי" . שינויי פיברוטיי קלי בפסגות של ריאות והאם נדרש טיפול טו מעקב? תןדה ויום טוב

שלום, לא ברור לי לפי התיאור. יתכן שמדובר בדלקת אבל כדאי להגיע לביקורת במרפאת ריאות.

31/08/2020 | 11:18 | מאת: נעמי

שלום רב אובחנתי כאסמטית גיל 13 ואושפזתי מספר פעמים. לפני בערך 15 שנה התחלתי להשתמש בסרטייד 250 2 שאיפות ביום. מאז לא אושפזתי ולא הייתה החמרה באסטמה ואינני משתמשת בונטולין. (רק במקרים של שפעת קשה וגם בקושי) האם שימוש בסרטייד יכול להחמיר במקרה של הדבקות בקורונה.

שלום, לא.

30/08/2020 | 22:32 | מאת: רעות

שלום, קראתי שבמיון לעיתים נותנים עירוי מגנזיום סולפט לאסתמה. האם ייתכן שלאסתמה קשה שמאוזנת עירוי כזה במרפאה פרטית שעושה את זה כן יוכל להיות יעיל למניעת החמרות עתידות ולשמירת איזון יותר טובה? תודה רבה

שלום, הטיפול הזה אינו מקובל.

30/08/2020 | 20:29 | מאת: חלי

שלום. תודה על כל התשובות שלך זה ממש עוזר . אמרת לי לבדוק לחץ דם . 108/80 . זה תקין?

שלום, כן.

30/08/2020 | 00:04 | מאת: רועי

שלום, בן 37, אובחנתי עם אסטמה כרונית לאחר בדיקות כלליות (ige 650) ותלונות של ברונכיטיס חוזר שנמשך חודש וחצי ותוקף אותי לפחות פעם בשנה. האם משאף סטרואידים הוא הטיפול המנעתי היעיל והבטוח לאורך זמן שקיים כרגע? בנוסף, האם אני נחשב בקבוצת סיכון לוירוס הקורונה? תודב רבה.

שלום, משאף עם סטרואידים הוא הטיפול המניעתי היעיל ביותר לאסתמה כפי שכתבת. מי שלא נזקק לטיפול בסטרואידים בכדורים עקב החמרות לא נחשב בסיכון מוגבר.

29/08/2020 | 22:28 | מאת: מירית

שלום, אני צריכה להתחיל בקרוב טיפול בזולאייר לאסתמה אלרגית. האם שבוע אחרי קורס פרדניזון בדיקת IGE תמצא אמינה? כי אין לי בעיה לחכות עוד. והאם ניתן לקחת אריס כשעושים את הבדיקה? תודה מראש

שלום, פרדניזון לא אמור להשפיע על רמת IGE. אין מניעה לקחת אריוס במקביל.

28/08/2020 | 13:32 | מאת: שירי

שלום, לאחר 2 קורסי פרדניזון עקב אסתמה שהחמירה, הקורטיזול שלי יצא בנורמה שבוע ושבועיים אחרי(קיבלתי בדיקה חוזרת) אך נמוך ומתקרב לטווח התחתון.. אך הבנתי שזה לא דיכוי אדרנלי וכרגע הכל בסדר. ישנם 3 תוספים טבעיים כמו ליקוריץ וMSM ועוד אחד שהוכחו במחקרים שמעלים קורטיזול. נטורופתית המליצה לי לקחת אותם כדי שאם יהיו החמרות נוספות הקורטיוזל לא ירד יותר מידי אם אצטרך שוב פרדנזיוו, או שה 8 שאיפות סימביקורט לא יורידו עוד את הקורטיזול. האם העלאת הקורטיזול(במידה ואכן התוספים יעשו זאת) היא לא בעייתי באסתמה קשה? כי אם יש סיכוי אפילו הכי קטן שהעלאת הקורטיזול יכולה להחמיר אסתמה לאורך זמן, לא אקח את התוספים. תודה מראש

שלום, אני לא מכיר את הנושא. מציע להתייעץ עם אנדוקרינולוג.

27/08/2020 | 19:45 | מאת: א

האם דיפוזיה ירודה איננה ניתנת לשיפור במידה והחולה נאלץ להשתמש בחמצן בגלל ירידת סטורציה?

שלום, תלוי מה המחלה לדיפוזיה הנמוכה.

27/08/2020 | 11:06 | מאת: בני

שלום ד"ר, האם לאסתמה קשה אם משווים אדם שה IGE אצל 126 ובנורמה, לעומת אדם עם אסתמה קשה ש ה IGE גבוה ולא בנרומה אז בכל זאת ניתן לומר שיש סיכוי מופחת שהזולאייר יעזור לאדם שה IGE שלו בנורמה לעומת מי שאצלו לא בנורמה? והאם ירידה ברמת ה IGE אצל חולה אסתמה שלא מטופל בזולאייר, שהשתפרה וירדה לנורמה עם הזמן, יכולה להעיד על שיפור באסתמה או שלא בהכרח? תודה רבה

שלום, הרמה של ה IgE איננה מדד לחומרה של האסתמה או ליעילות הטיפול.

26/08/2020 | 14:37 | מאת: אביב

שלום, בשנתיים האחרונות אני נוטל מדי יום סרטייד דיסקוס 50/250 ומשאף ונטולין בשל קוצר נשימה בדרך כלל בבקרים ולפעמים גם במהלך היום (יוער כי לפני כן, נטלתי את התרופות הנ"ל רק בעונת הסתיו חורף). ברקע שלי יש נזלת אלרגית ועברתי ניתוח לניקוי הסינוסים. רופא הריאות הפנה אותי לבדיקת תגר סימפונות עם מטכולין, כאשר לשם הבדיקה אני נדרש שלא ליטול את מרחיבי הנשימה הנ"ל במשך שלושה ימים לפני הבדיקה. מה עושים אם יש לי קוצר נשימה מדי יום? תודה.

שלום, אם יש קוצר נשמה יום יומי שמחייב משאף אי אפשר לעשות תגר מטכולין אבל אני מניח שבבדיקת תפקודי נשימה לא הייתה חסימה ולכן רופא הריאות מנסה לוודא שאסתמה היא הסיבה לקוצר נשימה. אם אתה לא יכול להפסיק משאפים בכלל אין טעם בבדיקה וכדאי לידע את הרופא על כך.

28/08/2020 | 09:41 | מאת: אביב

תודה על תשובתך. האם לפני בדיקת הספירומטריה הרגילה שעורכים במרפאת רופא ריאות צריך להימנע מנטילת מרחיבי נשימה? האם קיימת דרך לאבחן אסטמה או מחלת ריאות ללא הצורך מהימנעות מנטילת תרופות מרחיבי נשימה? תודה.

שלום, תפקודי ריאות הם חלק חשוב מהאבחנה של אסתה ואם יש מחלה משמעותית צריך לזהות משהו בתפקודים.

26/08/2020 | 12:28 | מאת: שירי

שלום, רציתי בבקשה לברר: הבנתי שמשאפי אסתמה גומרים לבדיקות הקורטיוזל לא לגמרי להיות אמינות ומשפיעים עלייהן. במידה ולוקחים 8 שאיפות סימביקורט, האם ההשפעה היא בעלייה של ערך הקורטיזול בבדיקת דם או דוקא הפוך בירידה? אני פשוט קיבלתי תוצאה נמוכה שמתקרבת לטווח התחתון אך בנורמה, אחרי 2 קורסי פרדנזון. אני קצת חוששת מדיכוי אדרנלי, ונאמר לי שגם איסוף שתן וגם מבחן סינקטן לא יצאו לגמרי אמינים עקב הסימביקורט. תודה מראש

שלום, בעקרון אם יש דיכוי אדרנל הקורטיזול נמוך. בעיקר ההשפעה היא בגלל פרדניזון ולא בגלל סימביקורט שלא גורם לכך בד"כ. אמנם מינון של 8 שאיפות ליום הוא גבוה אם נלקח לאורך זמן. כדאי לבדוק אם אפשר לצמצם את מספר השאיפות.

שלום ד"ר, שנים היתה אסתמה בינונית ולא בדקו לי IGE. לפני שנתיים האסתמה הפכה לקשה, ובבדיקה לפני שנתיים IGE היה 310 ואייזונפילים תקינים. נאמר לי שאם ארצה אוכל לעשות זאולייר ועם 8 שאיפות פוסטר החלטתי להמתין. לפני חודש שוב יציאה מאיזון ולקחתי קורס פרדניזון לחודש שעזר ושוב 8 שאיפות פוסטר. בדקו את ה IGE שבוע אחרי סיום 2.5 מ"ג(ירידה הדרגתית) ויצא 127 שזה תקין... האם התוצאה בכלל אמינה שבוע אחרי סיום קורב פרדניזון? והאם בעצם זה לא טוב... כי זה לקח ממני את האופציה לזולאייר וליפול שיעזור לי אם המצב יחמיר? האם ייתכן שתהיה אסתמה קשה או יותר קשה משלי שתחמיר כאשר ה IGE נשאר בנורמה, שלפני שנתיים היה לא בנורמה? תודה רבה!

שלום, מתן זולייר אפשרי בחולי אסתמה קשה עם רמת IGE מעל 30, כך שבהחלט ניתן לתת זולייר גם ב IGE 127. יש מקום לשקול מתן זולייר במרפאת ריאות.

23/08/2020 | 17:09 | מאת: שיר

רציתי לדעת מה הממצא אובסטרוקציה ברוכינאלית אומר? האם מדובר בcopd

שלום, הפירוש המילולי הוא חסמת סימפונות. COPD זה חסמת סימפונות כרונית. גם אסתמה יכולה לגרום לחסמת סימפונות אולם במצבים רבים יש שיפור עד חזרה לתפקוד רגיל ולכן כל מקרה לגופו.

23/08/2020 | 07:05 | מאת: לידור

היי ד״ר רוזנגרטן, אני חולה אסטמה מלידה,סובל מסינוסיטיס ומטופל ב dupilumab בשל פוליפים באף. מטופל במשאף פוסטר וספיריבה. לאחרונה התחלתי טיפול סקסנדה להשמנת יתר ובסופ״ש האחרון העלו לי את המינון, הרגשתי רע מאוד עם כאבי בטן חזקים והופנתי למיון, במיון עשו לי בדיקות דם והיו מעט חריגות ואשמח לשמוע אם זה משהו רציני או בטווח נורמה: OXYHEMOGLOBIN-OXIMET - 70% pCO2 - 48 pO2 - 40 O2 SATURATION - 71.5 HCO3 - 29.7 STD BASE EXC (SBE) - 4 LIPASE - 12 C-REACTIVE PROTEIN - 0.62 AMYLASE - 27 תודה רבה!

שלום, מדובר בגזים שנלקחו מדם ורידי ולכן הם חורגים מהנורמה שמתייחסת לדם עורקי. אין מקום לדאגה.

22/08/2020 | 17:58 | מאת: הלפרין

שלום לביתי (בת 12) התחילו לאחרונה התקפי נשימה כלומר שהיא אינה יכולה לנשום/ נושמת בכבדות רבה לרוב זה בה בפתאומיות אך אני גם שמתי לב לפעמים קבועים שזה קורה לה. לאחר מקלחת (מהאדים כנראה) ובלילה אשמח לייעוץ לטיפול או למי ללכת לטיפול

שלום, יתכן שמדובר באסתמה. ממליץ לפנות לרופא ילדים או לרופא ריאות ילדים.

שלום, בכל בדיקות הדם בשנים האחרונות של קורטיזול הקורטיזול שלי היה 760 בערך, (יש שחלות פוליציסטיות) וזה היה עם גלולות נגד הריון ומשאפים לאסתמה. הפסקתי עם הגלולות, ולקחתי 2 קורסי פרדניזון לאסתמה בהפרש של חצי שנה. 40 מ"ג ל 10 ימים ואז כל שבוע ירידה של 10 מ"ג ועוד שבוע 5 מ"ג ועוד שבוע 2.5 מ"ג. קיבלתי לעשות בדיקת דם כעבור שבוע מסיום ה 2.5 מ"ג לראות שאין דיכוי אדרנלי ויצא לי הפעם 263. זה בלי גלולות, אך עם משאף סימביקורט 160 8 שאיפות ביום, וזה בוצע ב 7 ועשרה בבוקר כי הזמנתי בדיקות עד הבית והאח החליט להקדים. לחץ הדם תקין, אין חום ואני מרגישה את העייפות הרגילה שלי, לא משהו חריג(יש אנמיה ושינה לא איכותית).בת 38 האם הירידה הגדולה הזאת ל 263 מ760 כן עלולה להחשיד לדיכוי אדנרלי? הבנתי שבדיקות הדם לא לגמרי אמינות עם משאפים. תודה רבה

שלום, יש טווח תקין של קורטיזול וזה יכול גם להשתנות לפי זמן הבדיקה. מציע להתייעץ עם אנדוקרינולוג.

אבא לא אכל טוב כחודשיים במינונים מאד קטנים "טעימות" בשבוע האחרון הוזן רק בנוזלים ואנטיביוטיקה עקב חיידק בדם מדלקת בשתן ואי ספיקת כליות זמנית . עם ההאכלה בזונדה של ג'ביטי החל לפתח ליחה חריפה וצמיגה בצבע של הפורמולה . עשו סקשנים וכנראה כתוצאה ממדללי דם הליחה נהיית דמית . לאחר הפסקת הפורמולה ליממה והזנה רק של מים נפסקה הליחה והשיעול . עם חזרה לפורמולה ועל אף שהוחלפה והוקטן המינון ל50cc בשעה ומקסימום 250 cc עם הפסקות שוב ליחה צמיגה בצבע הפורמולה . מה אתה מייעץ לעשות ?

שלום, יש כנראה בעיה של רפלוקס של הכלכלה. אולי בגלל פעילות איטית של הקיבה. מציע להקטין את המינון ולהתייעץ עם מומחה גסטרו. לפעמים מכניסים את הזומדה יותר עמוק לתריסריון וזה עוזר.

20/08/2020 | 15:32 | מאת: יואב

אשמח לברר: אני חולה אסתמה קשה וקשה לי לנשום עם כל מסכה שניסיתי. קראתי שרופא כתב פוסט בפייסבוק שלחולי אסתמה קשה יש בעיה עם נשימה מסכות. אם חולה האסתמה הקשה מאוזן, מדוע זה כך בעצם? ומדוע לחולים הבינוניים והקשים זה לא כך? המצב שלנו כשאנחנו מאוזנים לא אמור להיות כמו חולה בינוני או קל שמאוזן? תודה מראש

שלום, אם התפקוד הריאתי תקין נשימה עם המסכה צריכה להיות סבירה, כמובן שיותר קל בלי מסכה אבל אני אומר למטופלים שהמסכה מגנה עליהם ולכן כדאי להשתדל. לפעמים אסתמה קשה לא מתבטאת בירידה בתפקודים אלא בהתקפים של קוצר נשימה ואז המצב יהיה דומה למצב של חולים קלים בין ההתקפים.

20/08/2020 | 15:30 | מאת: יעל

שלום, אני לוקחת סימביקורט 160 8 שאיפות ביום לאסתמה קשה. רופא האלרגיה אמר לי שיש גם סימביקורט 320. האם הוא מקביל בדיוק מבחינת גם מרחיב הסימפונות ל 160? וב 4 שאיפות ביום מקבלים בדיוק כמות זהה גם בסטרואידים וגם במרחיב הסימפונות? תודה מראש

שלום, כן. בכל זאת, אני מעדיף בדרך כלל את המינון הנמוך כך שיש יותר גמישות אם רוצים לעלות או לרדת במינון.

19/08/2020 | 13:01 | מאת: קטיה

שלום. בימים אחרונים שמתי לב שאני חשה דקירות בגב העליון בזמן בליעה. אני לאחרונה עברתי ניתוח לכריתת בלוטת תריס ובלוטות לימפה מצד ימין, בעיקבות גידול פוליקולארי ממיר ואריסיבי. לאחר טיפול ביוד רדיוקטיבי (150 ) , עשיתי מיפוי של כל הגוף הבדיקה הראה שיש עדיין חתיכה קטנה במיטת הניתוח, למרות הסרטן האגריסיבי, לא נראה גררות בחלקים אחרים של הגוף, לא בראות ולא בעצמות. האם יש חשש שבכל זאת יש גררות ולא ראו אותם במיפוי (המיפוי נעשה ללא הזקרה של חומר ניגוד, מכיוון והייתי עם יוד רדיוקטיבי, כחלק מהטיפול)? חייבת לציין שאני חצי שנה לאחר הניתוח וחודשיים לאחר טיפול ביוד.

שלום, נראה לי לא סביר שנשארה מחלה אם המיפוי בסדר. מציע שתתייעצי גם עם אנדוקרינולוג.

17/08/2020 | 18:08 | מאת: נתי

בת 43 לא מעשנת. בבדיקת סיטי בטן הודגמו מספר נודולרים ריאתיים בבסיסי הריאות לא עולים על 5מ מ. שאר הסרידה תקינה. יש לציין כי בסיכום אין התייחסות של הרדיולוג לממצא. בפנייה לרופא ריאות שראה את הדיסק הוא טען כי הממצא לא נראה חשוד ויש לחזור על הסיטי עוד שנה עם קרינה נמוכה. השאלה: האם קשריות הן ממצא שכיח? האם לא מסוכן להשאיר אותי עוד שנה לבדיקה? האם רופא ריאות יכול לראות דרך הדיסק האם הממצא חשוד? תודה

שלום, קשריות הם ממצא שכיח. קשריות קטנות לרוב הן שפירות. רופא הריאות מבסס את ההמלצה שלו לפי מראה הקשריות והסיפור הקליני. למשל העובדה שאת צעירה ולא מעשנת תומכת בכך דהממצאים שפירים. מעקב אחרי שנה נראה סביר בנתונים הללו.

17/08/2020 | 13:03 | מאת: חלי

שלום. 73% מתוך 79% בבדיקת דיפוזיה מה זה אומר ? כשברקע עיבוי ברונכיאלי וציור אינטרסיציאלי מוגבר ד"וצ . יש לי סחרחורות מידי פעם אחרי מאמץ קטן וגם כשאני עוברת מישיבה לעמידה האם זה שייך לתוצאה של הבדיקה? והאם זה קשור לחוסר חמצן? ואם כן מה ההמלצה שלך לטיפול ? תודה רבה

שלום, ההפרעה בדיפוזיה לא חמורה. נראה כי הסחרחורת נובעת משינויים בלחץ הדם ולא מבעיה בריאות. ממליץ לבדוק את לחץ הדם במעבר משכיבה לעמידה ולהתייעץ עם רופא המשפחה.

25/08/2020 | 16:23 | מאת: חלי

תודה על העזרה. לחץ הדם שלי 108/80 כבר כמה ימים זה תקין?

שלום רב, מבקש עזרה בפענוח הממצאים של ה-ct. מה זה אומר? בן 59. ברקע עישון 30 שנה. לא מעשן כ-12 שנה. תודה רבה מראש ממצאים: מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. בולות אמפיזימטיות, שינויים אמפיזימטיים ושינויים פיברוטיים באונות העליונות. מוקד עם שלוחות לפלאורה ב-LUL בקוטר 7.0 ס"מ, טיבו אינו ברור. עיבוי דפנות הסמפונות. שינויים אינטרסטיציאליים תת פלאורליים. קשרי לימפה בבתי השחי בעלי קורטקס מעט מעובה בבית השחי דו צדדי בעובי מרבי עד 7.0 ס"מ. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות. חלקי כבד, טחול, לבלב וכליות אשר נכללו בסריקה ללא ממצא פוקלי גס. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בעמוד השדרה. סיכום: מחלה ריאתית כרונית. תהליך רקמתי ב-LUL .תסנין? אחר? מומלץ המשך מעקב צמוד או ביופסיה.

שלום רב, יש ממצאים בסיטי שמעידים על מחלה ככל הנראה בגלל עישון. יש צורך בבדיקת רופא ריאות בשאלה אם יש לבצע ביופסיה.

16/08/2020 | 21:29 | מאת: דני

ערב טוב, אבא שלי חולה AML בן 79. הוא חלה בדלקת ריאות , קיבל אנטיביוטיקה והיה נראה שמצבו משתפר.. כעת רואים בסי.טי תמונה שמתאימה לפטרייה בריאה. הוא מקבל טיפול, אך מצבן מחמיר וערכי ה-CRP עולים. מה הטיפול היעיל ביותר לטיפול בפטרייה?

שלום, צריך לבדוק באיזו פטרייה מדובר, דגימת ליחה ושטיפה ברונכיאלית. לפי זה נבחר טיפול מתאים.

16/08/2020 | 19:24 | מאת: א

שלום אמי חולה במחלת ריאות אינטרסיציאלית ומשתמשת בחמצן 24 שעות ביממה. בחודשים האחרונים מצבה השתפר עקב ירידה במשקל. אנו עושים ביחד הליכה כמעט כל יום. כיום היא מצליחה ללכת 12 דקות ברציפות על חמצן בעוצמת 6. מיד בסוף ההליכה אני מוציא את מד הסטורציה ומודד לה. התוצאה לאחר 12 דקות הליכה היא 80 אך מיד תוך כמה שניות זה עולה ל90. השאלה שלי היא האם בזמן ההליכה מומלץ להגביר מעל ל6 כדי שתהיה ירידת סטורציה קלה יותר או להשאיר ככה מאחר ולמרות ירידת הסטורציה אין קשיי נשימה כלל...אז מה כדאי לעשות?

שלום, אפשר להמשיך במינון הזה של החמצן אם אין קשיי נשימה.