פורום מחלות ריאה

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים למחלות ריאה ומחלות דרכי הנשימה, כגון: סרטן ריאות אבחון בדרך ברונכוסקופית, אבחון וטיפול בדרך ברונכוסקופית למחלות שונות של דרכי הנשימה, שיעול ממושך, מחלת ריאות חסימתית כרונית COPD, אסתמה, נוזל בקרום הריאה אבחנה וטיפול.
2900 הודעות
2762 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות ריאה

שלום שמי חן בת 19 מאובחנת בתסמונת מרפן לא מעשנת בכלל. בגיל 16 היה לי פנאומוטורקס בריאה שמאל טופלתי ע"י נקז לאחר מכן ניתוח פלורואזיס ומאז הריאה בריאה ותקינה לחלוטין. לפני כשנה נהיה לי פנאומוטורקס בריאה ימין גם טופלתי ע"י נקז לאחר חצי שנה חזר לי ועשיתי ניתוח פלורואזיס. כמה ימים לאחר הניתוח כשעוד הייתי בביה"ח הרגשתי כאבים חדים ביותר ובצילום הסתבר שכנראה קצת נשמתי בעת הוצאת הנקז ויש לי פס אוויר מינימלי. לאחר שבועיים הפס אויר נספג לבד והצילום נראה טוב. חזרתי לשיגרה. לפני שבוע הרגשתי כאבים חדים שוב בצד ימין בעת מנוחה. במיון התברר שחזר לי הפנאומטורקס לאחר הניתוח של פלורואזיס! הרופאים נראו די מופתעים. החזה אויר נספג לבד לאחר 4 ימים. הרופאים מתלבטים איזו פעולה כירוגית לעשות, האם לנתח שוב או להכניס נקז עם חומר שיעשה דלקת בדפנות הריאה וכך יגרה את הריאה להחלים. כרגע אני מחכה להחלטת הרופאים. האמת שאני כבר מאד מתוסכלת... ד"ר, מה דעתך בעניין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לדעתי יש להתייעץ עם כירורג חזה מנוסה אחרי שעושים בדיקת סיטי חזה חדשה. אני מאמין שיצטרכו ניתוח טורקוסקופי.

24/01/2020 | 16:30 | מאת: עומר

שלום רב אבי סובל מCOPD מתקדם ומחובר לביבאפ 24/7. האם ישנו מכשיר ביבאפ העובד על סוללות והיכן ניתן להשיגו? תודה, עומר

לקריאה נוספת והעמקה
24/01/2020 | 16:46 | מאת: Yal

היי תנסה במידקוויפ לדעתי יש להם ויש עוד חברות בהצלחה בריאות

שלום, מי שמחובר לביפאפ כל הזמן למעשה מונשם, יש מכשירים שהם מנשמים עם סוללה שניתן לקבל מקופת חולים.

23/01/2020 | 17:24 | מאת: יאלי

שלום מה התפקיד של אימוראן במחלת nsip ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בעיקר התפקיד הוא שליטה במחלה כאשר מנסים לרדת במינון הסטרואידים.

22/01/2020 | 11:20 | מאת: יאלי

שלום תוצאה של דיפוזיה יצאה 68%עם תיקון 82% ברקע nsip תודה

שלום, יש ירידה קלה מהצפוי אבל חשוב להשוות לבדיקות קודמות לראות את המגמה.

22/01/2020 | 11:01 | מאת: ציפי

בת 45. לפני שנה וחצי דלקת ריאות ממושכת כ8 חודשים דלקת לסירוגין לאחר טיפול הקלה ושוב...כל הבדיקות תקינות פרט לסיטי שהראה הצללה ציסטה בלב וממצא ב rll . כיום הממצא לא גדל ,יש עיבוי פלאורלי ללא תפליט ציסטה בגודל 10 סמ!!!( לא גדול מידיי???) ובלוטות לימפה מוגדלות האם מדאיג שהבלוטות מוגדלות? מצורף התשובה לציין אני 9 חודשים אחרי ניתוח בריאטרי וירידה של 35 קג כל המשקל העודף ירד מה דעתך ? יש צורך בבירור נוסף? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, צריך לראות את הסיטי במרפאת ריאות לחוות דעה.

21/01/2020 | 23:55 | מאת: מיכל

שלום, רציתי בבקשה לברר לגבי דופיקסנט: האם צריך רמה מסויימת של איזופילים כדי להתאים אליו? כי בדיקות הדם הכללית שלי תקינות אז עד כמה שהבנתי האיזופילים תקינים. ה IGE שלי 290 והאסתמה קשה עם פעמיים בשנה קורסי פרדניזון. והאם דופקסנאנט נחשב ליותר יעיל ועם פחות תופעות לוואי לעומת זולאייר וניתן לקבל אותו לפני זולאייר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי הנחיות הסל עדיין זולייר אמור להיות האופציה הראשונה לטיפול ביולוגי. דופיקסנט יכול להינתן בכישלון של זולייר או תרופות מסוג אנטי IL5. רמת אאוזינופילים אינה דרישה למתן דופיקסנט. אין מחקרים שיוכילו מי מהתרופות יעילה יותר.

שיוכיחו

21/01/2020 | 23:32 | מאת: יעקב

איזה טיפול טבעי מומלץ למחלת הסיליקוזיס? והאם חדר מלח או מערות מלח בחול אכן עוזרות ? והאם אינלהציות מלח גם מועילות ? מדובר בצעיר שחושדים שיש לו סילקוזיס מעבודתו במפעל שיש . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חדר מלח ואינהלציות לא ידוע שעוזר. הכי חשוב להימנע מחשיפה לשיש בהמשך.

21/01/2020 | 22:59 | מאת: איריס

שלום ד"ר רוזנגרטן, בעקבות תוצאות הביופסיה שבה נמצא כי יש לי NSIP קיבלתי סטרואידים למשך חצי שנה. בשבועיים הראשונים מינון של 40 מ"ג. שבועיים נוספים 30 מ"ג. ולאחר הפחתה ל-20 מ"ג. כשבוע וחצי אני במינון 20 מ"ג. הנשימה שלי כבדה יותר. במאמץ פיזי קטן, כמו עלייה במדרגות, אפילו שטיפת הרצפה קשה לי לנשום. אני רוצה לציין, שבפרק הזמן בו נטלתי מינון גבוה יותר, ולצד תופעות הלוואי, הרצויות פחות, כמו: דופק מהיר, מצבי רוח משתנים, עצבנות, תיאבון מוגבר הנשימה הייתה טובה יותר, הכאבים בבית החזה פחתו, האנרגיות עלו. אם כך, מדוע כשהפחתתי את המינון חלק מהסימפטומים חזרו? ייתכן והיה צורך להמשיך במינון גבוה יותר? תופעות טבעיות? אני צריכה להגיע אליכם בחודש מרץ. עוד חודשיים. מה ניתן לעשות עד אז? תודה רבה מראש, איריס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מציע לחזור למינון לפני ההפחתה האחרונה ולעדכן את הרופא המטפל במצבך.

18/01/2020 | 22:16 | מאת: מיכל

שלום, עקב החמרה באסתמה בעקבות חיסון אלרגיה לאבק שהוחלט להפסיק איתו, כבר חודשיים וחצי חוסר איזון. עברתי לפוסטר 8 שאיפות ואינהלציות ורק אז היה כמעט איזון. קיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים מרופא המשפחה. עברו 10 ימים אך עדיין כשאני אוכלת יש לי התקף אסתמה שעובר אחרי האוכל אז אני מניחה שאני לא מאוזנת. המשכתי לעוד 4 ימים עם הפרדניזון 40 מ"ג ועדיין מצב ככה, ותהיתי: האם במצב כזה כדאי כבר לרדת בהדרגה במינון ולסיים תוך כשבועיים וחצי עם הכל לפי הפרוטוקול של כל יומיים להוריד 5 מ"ג? או שאולי במצב כזה לתת לזה עוד שבוע של 40 מ"ג? סך הכל הכל 4 שבועות 40 מ"ג ואז ירידה הדרגתית? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עדיף לנסות לרדת מה שיותר מהר. כדאי שרופא יבדוק אותך ויעזור לך לקבל את ההחלטה הנכונה בשבילך.

18/01/2020 | 22:11 | מאת: רוני

שלום, רציתי בבקשה לברר: באסתמה מאוד קשה, כאשר זולאייר לא עוזר, ואין איזופילים בדם ולא מתאימים לטיפולים הביולוגים האחרים, מה עוד ניתן לעשות? ומהו מינון הפרדניזון הקבוע שלרוב לוקחים חולי אסתמה קשה בשגרה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המינונים תלויים בדרגת החומרה וצריך לנסות להגיע למינון האפשרי הנמוך ביותר. יש טיפול ביולוגי חדש בשם דופיקסנט וצריך לשאול את הרופא שלך אם הוא מתאים. הוא נכנס לסל הבריאות השנה.

18/01/2020 | 19:31 | מאת: Ya

היי מה זה תנו תנוחתי

שלום, זה איזור בריאה שאינו מאוורר בזמן שנמצאים בתנוחה מסויימת. למשל כששוכבים על הגב רואים אותו וככשוכבים על הבטן הוא נעלם. מדובר בממצא חסר חשיבות מבחינה בריאותית.

18/01/2020 | 19:29 | מאת: Ya

שלום לא יודעת אם אין החמרה ....מה כן הממצאים שניראו בסיטי הנוכחי לא היו בצילומים קודמים ....כך לדעתי בפענוח לא מוצלח ובטח שכול פעם מפענח אחר ....בינתיים אני עם אותו טיפול כולל חמצן עדיין סובלת ולעיתים יש היתלקחויות שמוסיפים טבאניק בינתיים אני כבר 4 שנים סובלת הקיצר לא יודעת מה אפשר לעשות כי איכות חיים אין לי כבר 4 שנים אני בת 37 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קשה לענות לך בלי לראות את כל הנתונים. יש טיפולים כמו סלספט, מבטרה ועוד. התייעצי עם רופא הריאות שלך.

16/01/2020 | 06:49 | מאת: SHIMON

לפני כשבוע עברתי אצלכם צינתור וירטואלי . במכתב הפענוח צויין : פרנכימת הריאות - ללא תסמינים או ממצא גושי, שינויים דפנדטיים , הצללה תמטית קטנה בלינגולה . אשמח לדעת מה המשמעות והאם זה דורש טיפול או מעקב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא נראה שזה ממצא משמעותי. לגבי אפשרות מעקב לפעמים יש צורך בבדיקה סיטי חוזרת של החזה כעבור מספר חודשים. ממליץ על התיעצות במרפאת ריאות.

18/01/2020 | 20:03 | מאת: shimon

תודה רבה על המענה.

15/01/2020 | 10:33 | מאת: Ya

שלום רב בוצע לי סיטי ללא חומר ניגוד נתקבלה התוצאה הצללות בצפיפות זכוכית מט אשר הודגמו בבדיקה קודמת האומות התחתונות לא הודגמו בבדיקה הנוכחית לא ברור האם היה מדובר בהצללות אמיתיות או שינויים דפדנטיים הצללות נודולריות זעירות בהיקף קידמי של אונה ימנית עליונה נראות ללא שינוי משמעותי קשרית הצללה תת פלוארלית בהיקף תחתון של אונה ימנית תחתונה יתכן תמט תנוחתי האמת שרוב מה שנכתב בפענוח הזה מעולם לא היה בפענוחים אחרים שיש לי כמו כן זכוכית. מט ידוע כמו כן בניגוד לפעמים קודמות תמיד בוצע סיטי עם חומר ניגוד בגדול לא ברור כלום מהתשובה הזו והכול בגדר יתכן תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קשה לתת תשובה ברורה לפי הפיענוח. לפעמים מפענחים שונים משתמשים בסגנון שונה וקשה להשוות בין פיענוח לפיענוח כשלא מדובר באותו מפענח. נראה שנעשתה השוואה לבדיקה הקודמת ויש נסיגה בחלק מהממצאים כך שבוודאי אין החמרה במחלה.

שלום, שנה שעברה היתה לי החמרה באסמה ומסרטייד 250 עליתי ל 500 והיתה תקופה של חודשיים בלי איזון(בלי פרדניזון) ואז איזון עם 500 ובעצם לקחו לי 5 חודשים להצליח לרדת שוב ל 250. השנה שוב החמרה בעקבות חיסון אלרגיה שהוחלט להפסיקו. עליתי לפוסטר 8 שאיפות ולא היה איזון, וקיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים פלוס ירידה בהדרגתית וכן יש שיפור מועט. אני מאוזנת עם פוסטר 8 שאיפות כרגע. אחרי כמה חודשים זה יהיה חכם לנסות להתחיל להוריד מינון ולנסות לחזור לאט למצב הקודם? כרגע חלפו חודשיים וחצי מאז ההחמרה. והאם זה מצב נורמלי שלוקחים 5 חודשים כפי שהיה לי בשנה שעברה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המהלך שונה מאדם לאדם. בדרך כלל מומלץ לחכות 3 חודשים במצב מסויים לפני שמפחיתים את הטיפול.

10/01/2020 | 15:37 | מאת: מיכל

שלום, הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 ולפני חודשיים וחצי בעקבות חיסון אלרגיה לאבק פעם בחודש, היה לי התקף(החלטתי להפסיק עם החיסונים) מאז האסתמה החמירה והעלתי מינון לפוסטר 8 שאיפות ואיתו בכל פעם שאכלתי היה לי התקף וקושי לנשום. המצב לא ישתפר חודשיים וחצי וקיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים. נאמר לי לא לרדת במכה, אבל החלטתי לקחת 10 ימים ולרדת בהדרגה כל יומיים 5 מ"ג. העניי ןהוא שאני כבר ביום התשיעי של הפרדניזון, ואין בכלל שיפור... עדיין כשאני אוכלת יש לי קושי לנשום ומעיין התקף, ואני לא לגמרי מאוזנת בכלליות. מה לרוב עושים במצב כזה? האם עדיף לקחת 40 מ"ג לעוד 10 ימים רצופים? או שאם זה לא עזר עד עכשיו, אז עוד 10 ימים לא יעזרו? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם הבעיה היא אסתמה צריך להמשיך עם בפרדניזון אבל במקביל להשלים בירור במרפאת ריאות לוודא שאין משהו נוסף כמו זיהום, אלרגיה או מחלה אחרת שדורשת טיפול אחר.

שלום רב! לפני כשבועיים וחצי התברר שיש לי דלקת ריאות. אני מטופלת באנטיביוטיקה. במהלך התקופה השתעלתי כמעט ללא הפסקה. כעת הכאב חזק מאוד ואינני מצליחה להשתעל ואף לא לבצע פעולות/תנועות מסויימות . האם יתכן ונגרם סדק עקב המאמץ והשיעול המרובה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי יכול להיגרם סדק כתוצאה משיעול קשה. לצערי אין לזה טיפול טוב פרט למשככי כאבים וזמן.

07/01/2020 | 15:31 | מאת: מירב

שלום האם יתכן שבמצב של שיעול הסיטורציה יורדת מעט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יכולה לרדת בצורה מינימלית אבל אם אין מחלה בריאות הסטורציה צריכה לעלות חזרה תוך מספר שניות.

שלום בת 29 כרגע חולה מיום ראשון עם וירוס שהתלבש עליו גם סינוסיטיס מקבלת לסינוסיטיס אנטיביוטיקה ציפרודקס פעמיים ביום החל מאתמול בערב . חום עד 38.5 ושיעול.כשאני משתעלת שורף לי וכואב בחזה למעלה ובריאות מאחורה ביום ראשון כשהייתי אצל רופא המשפחה הוא שמע את הריאות והריאות היו נקיות . אך השריפה הכאב התחילו היום.האם זה נשמע כמו דלקת ריאות ? האם ציפרודקס שאני מקבלת לסינוסיטיס "מכסה" אותי גם מבחינת דלקת בדרכי הנשימה/ דלקת ריאות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יכול להיות שזה דלקת ריאות. ציפרוקסין טוב גם לדלקת ריאות.

07/01/2020 | 01:16 | מאת: מיטל

בת 36, בריאה באופן כללי. כבר 3 שבועות מקוררת, שיעול חזק מאוד מלווה בליחה רבה, אך ללא חום. האם ייתכן מצב של דלקת ריאות ללא חום? אודה לתשובה מיטל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יכול להיות. ממליץ להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי טיפול אנטיביוטי.

06/01/2020 | 21:33 | מאת: דודי

אני בן 70 , תפקודי ריאות 70 % חוץ מזה אין כל מחלות עובד ועושה ספורט, לפני 3 שנתיים הייתה לי אסמה עם תפקודי ריאות הכי הנמוך 35 וזה עבר לי לפני שנתיים . כבר 8 חודשים עם ליחה לבנה שנוצרת לפי הבנתי בסימפונות, שגורמת לשיעולים, כיחכוחים, ונזלת בעת השיעולים ,מהבוקר כשקם עד ללילה לפני השינה, מטרד שקשה לתאר, זה גם מחליש אותי, וגם עושה ל קשיי נשימה קלים, במהלך השינה אין כל שיעולים. לקחתי אנטיוטיקה זיטו חודשיים, זה עבר לי לחודש ושוב חזר, קראתי שאולי זה בגלל החומציות,אז הלכתי לרופא אף אוזן וגרון אמר זה בגלל חומציות יוצר רפלקס שיעול, וגם רופאת המשפחה חשבה כך, לקחתי DEXILANT 30,60 מ"ג כבר 3 חודשיים עזר לי קצת , ושוב השיעולים התגברו לקחתי גם לצורך יבוש הנזלת : 10 כדורים סינופד, CLARINASE REPETABS . עבור הליחה לקחתי גם ERDOTIN ,מוקוליט, אפילו תלפסט לרגישות אולי, שום דבר לא עוזר , בסוך עשיתי בדיקה אצל גסטרו, וקבע שזה לא חומציות זה קשור לריאות או הסימפונות עשיתי לפני שבועיים צילום ריאות הכל תקין, כומר זה בעיה בסימפונות שמייצרת את הליחה על כלי הנשימה חונקת אותי וגורמת לי להשתעל, לקשיי נשימה קלים , וחולשה תמידית.מרגיש כמו נכה , מה הפתרון? .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כדאי לעשות סיטי. תרבות ליחה. פיזיותרפיה וטיפול אנטיביוטי מתאים. טיפול באסתמה במסגרת מרפאת ריאות.

05/01/2020 | 20:07 | מאת: אתי

ערב טוב ד"ר בת 44 סובלת כבר חודש משיעול טורדני עד כדי מצב של חנק (לא מצליחה להשלים את השיעול) רופא משפחה אבחן ברונכיטיס ונתן טיפול באנילהציות פעמיים ביום ומוקסיפן לאור העבודה שלא חל שיפור בכלל בהרגשה הכללית חזרתי לרופא ביום חמישי שנתן שוב אנטיביוטיקה זינט והפנה לרופא ריאות .. היום בבדיקה אצל רופא ריאות רשם לי ארסנל שלם של תרופות בינהם צפרודקס (אמר להפסיק עם הזינט) לשבוע ימים, פרדינזון כדור וחצי לחמישה ימים ואנילהציה של סולבקס ואירוונט האם לדעתך כדאי ליטול את כל מה שנרשם לי .. אני קצת חרדתית וחוששת ליטול תרופות חדשות שלא לקחתי בעבר אם אחליט בשלב הזה להמתין עם לקיחת האנטיביוטיקה האם אני מסכנת את עצמי? תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קשה לי לומר לך לא לקחת מה שרופא הריאות המליץ לך בלי שאבדוק אותך. אם יש לך ספק ממליץ ללכת להיבדק ולשמוע דיעה נוספת.

05/01/2020 | 00:59 | מאת: אפרת

שלום ד"ר, עקב החמרה באסתמה בוצע מעבר לפוסטר 8 שאיפות ולא הייתי לגמרי מאוזנת. אני כבר חודשיים במצב הזה, עם אינהלציות גם וקיבלתי פרדניזון 40 מ"ג לשבועיים. היום ניסיתי לקחת 10 שאיפות פוסטר ועם זה הייתי מאוזנת. האם במצב כזה ניתן להמנע מפרדניזון ואם אמשיך ככה ככל שיעבור עוד זמן מצב הריאות יחזור למה שהיה עם מינון מינימלי של פוסטר? או שמי שלא לוקח פרדניזון במצב כזה עלול לסכן את החזרה למצב הקודם? כי אני בכל זאת לוקחת 10 שאיפות פוסטר שזה לא מינון סטנדרטי. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום המינון המקסימלי הוא 8 שאיפות פוסטר ליום. וודאי לפי סרטון ההדרכה באינטרנט שאת לוקחת בצורה טובה. צריך לבדוק עם רופא הריאות אם יש סיבה שגורמת למצב וניתן לטפל בה כגון זיהום או מצב אלרגיה וכו. אם אין שיפור כנראה שצריך פרדניזון.

שלום, עקב החמרה באסתמה קיבלתי מרופא המשפחה 40 מ"ג פרדניזון ל 10 ימים, אך הוא לא נתן לי לרדת בהדרגה במינון ואני מעדיפה לא להסתכן. אני שוקלת 66. האם ניתן לעשות פרוטוקול כזהP לקחת 35 מ"ג בין 7 ל 10 ימים תלוי בשיפור... ואז כל יומיים לרדת ב 5 מ"ג? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפשר.

02/01/2020 | 11:22 | מאת: דניאל

ראשית תודה על תשובתך. בפיענוח נכתב "ברונכיאקטזיות ממשיכה" מה המשמעות כמו כן האם האמפיזמה הינה נזקי עישון ? הייתי מעשן כבד הפסקתי לפני כ 23 שנים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמפיזמה לרוב נגרמת מעישון ונמצאת גם שנים רבות לאחר הפסקת העישון. ברונכיאקטזיות הן סימפונות רחבים. ברונכיאקטזיות של משיכה זה מצב בו הסימפונות מתרחבים בשל בעיה בריאה שמסביב שגורמת להקטנת נפח בריאה וכך בעקיפין להרחבת הסימפונות.

עד כמה הברונכיאקטזיות מסוכנות האם יכולים להתפשט בריאות ? יש דרך למניעה ?

שלום, הייתי מאוזנת עם פוסטר 2 שאיפות ביום ועקב החמרה כבר חודש וחצי עברתי ל 8 שאיפות. לא הייתי מאוזנת גם עם זה וקיבלתי אינהלציות בוסף של בודיקורט וינטולין ואירובנט, וגם פרדניזון ל 10 ימים 40 מ"ג שנאמר לי לא למהר לקחת ושיהיה למקרה הצורך. העניין הוא שאחרי חודש וחצי אני כבר לא צריכה את האינהלציות. עם פוסטר 8 שאיפות אני בסדר רק שהבעיה היחידה היא שבערך פעמיים ביום בארוחות יש לי קושי לנשום. זה לא ממש התקף ואל מצריך וינטולין, וזה עובר דקה אחרי שאני מסיימת לאכול. האם במצב כזה כן עדיף לא לוותר על פרדניזון? או שלחכות עוד ואולי עם הזמן עוד ישתפר? אני חוששת שעצם זה שאני לא לוקחת פרדניזון בסוף לא יחזיר את מצב הריאות למה שהיה לפני ההחמרה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נשמע לי שאפשר לחכות עם בפרדניזון אבל חשוב להתייעץ עם רופא ריאות במרפאה.

01/01/2020 | 10:50 | מאת: שושני

שלום רב לפני כשבוע ביקור אצל רופא ריאות התקף החמרת COPD רמה 2-3 קבלתי פרדיזון 40 מג לשבוע וכן אוגמטין גם בנוסף למשאפ טרלוגי כרגע כאבים חדים דקירות מהחזה לגב שמאל עליון !!!! מה ניתן לעשות קבעתי תור לריאות עוד שבועיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לגשת לרופא משפחה ולבקש צילום חזה.

31/12/2019 | 11:15 | מאת: דניאל

שלום רב, נמצע בטיפול מונע עקב boop מטופל בפרדינזון 10 מג, אודיטין לכיוח 3 פעמים ביום, סלפסט 1000 מג פעמים ביום, ואנטיביוטיקה למניעה 3 פעמים בשבוע. אודה לחוות דעתך לגבי הסיטי המצורף אני דיי מבוהל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
31/12/2019 | 11:41 | מאת: דניאל

ממצאי בדיקת CT של בית החזה הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגודי. סיבת הפניה: מעקב פולמונולוגי בשל BOOP ותסחיפים ריאתיים. נערכה השוואה לבדיקה קודמת מ-2019/05/13 - חל שיפור. ממצאים: הודגמו שינויים אמפיזמטוטיים דיפוזיים בשתי הריאות עם הרס של הפרנכימה, יותר בולטת באונות העליונות. מאז הבדיקה הקודמת חלה נסיגה של קונסולידציות ריאתיות מוקדיות רבות בשתי הריאות, שהודגמו בבדיקה הקודמת. הקונסולידציות הגדולות ביניהן היו באונות העליונות, כעת באזור הקונסולידציות באונות העליונות הודגמו פסים פיברוטיים עדינים רבים עם ברונכיאקטזיות ממשיכה סביבן. פסים פיברוטיים אחדים עם ברונכיאקטזיות ממשיכה וגרנולומה מסוידת באזור פרא-מדיאסטינלי ב-RML ,פס פיברוטי עדין בקצה התחתון של הלינגולה ושינויים פיברוטיים קלים עם ברונכיאקטזיות ממשיכה באספקט הקדמי-תחתון של RLL ובזווית קוסטופרנית אחורית בבסיס הריאה משמאל. גרנולומה נוספת במקביל לסדק הבין אונתי בבסיס RML ,גרנולומה נוספת מזערית תת-פלאורלית ב-RUL, ללא שינוי ניכר בהשוואה לבדיקה הקודמת. כעת גם לא הודגמו קשריות ריאתיות בשדות התחתונים של שתי הריאות שלא נצפו בבדיקה הקודמת. ללא עדות לנוזל או עיבוי פלוירלי . ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות, פריברונכיאליות או בבתי השחי. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים. הלב תקין בגודלו, לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. מעבר חזה בטן: ללא סטיות. מבנים גרמיים נראים שמורים, ללא ממצאים פתולוגיים חריגים. שינויים ספונדילוטיים מפושטים לאורך ע"ש הגבי. התרשמות : שיפור ניכר ונסיגה של ההצללות והקונסולידציות המוקדיות בשתי הריאות. כעת הודגמו שינויים פיברוטיים במקום הקונסולידציות הריאות, בעיקר בולטים באונות העליונות וב-RML. שינויים אמפיזמטוטיים דיפוזיים בשתי הריאות, סימני מחלה גרנולומטוטית ישנה בריאה השמאלית

31/12/2019 | 14:48 | מאת: דניאל

שאלה נוספת האם הצילום מעיד על פיברוזיס ?

תיקון: ברונכיאקטזיות ממשיכה ולא מתמשכת

שלום דווקא נראה שחל שיפור בהשוואה לבדיקה הקודמת. נראה מהתשובה שעיקר המחלה היא אמפיזמה ולא פיברוזיס.

01/01/2020 | 19:15 | מאת: דניאל

ראשית תודה ושאלתי מה זה הברוכאקזיות הממשיכה ועד כמה האמפיזה נמצאת בשלב מסוים

31/12/2019 | 05:57 | מאת: חיים

שלום וברכה שמי חיים בן 20 עשיתי סיטי יצא לי שיש לי ברונכיאקטזיות ויש לי גם אלרגיות ובדיקת מטהכולין יצאה חיוביות בקבוקון שלישי או רביעי הוריד לי 28% ויש לי המון ליחות בגרון אף סתום וכו האם הבדיקה של מטכולין חיוביות יכולה לצאת חיובית בגלל הפרעות שהזכרתי שיש לי ואם כן הגיוני שיום אחד יצא שלילי ?אני מאוד מפחד ממצבי בעיקר שלא היה לי אסטמה עד לפני שנה אז אשמח לדעת מה ישלך להגיד בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום המטכולין החיובי מעיד על תגובות יתר של הסימפונות. רואים את זה בעיקר באסתמה וזה מתאים לתלונות האלרגיות שלך. לרוב הבדיקה לא משתנה אבל זה לא מה שחשוב. מה שחשוב הוא לשלוט במחלה ולשפר את התפקוד שלך וזה בנחלט אפשרי בטיפול מתאים.

30/12/2019 | 23:25 | מאת: משה

ערב טוב ידוע copd קבלתי משאף רלוור 182 ועוד חיזוק וונטולין לפעמים ירידה בתפקוד מקבל משאף טרילגי אל כיום לאחר 6-8 שעות כאילו לא משפיע יותר מה ניתן לעשות ? הייתי אצל רופא ריאות לפני חודשיים ! תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,ריך לחפש סיבה להחמרה, אולי צריך אנטיביוטיקה או טיפול אנטיביוטי. הדמיה חדשה כמו סיטי ועוד.

30/12/2019 | 20:41 | מאת: אורן

שלום רב האם יתכן קשר בין ניתוח בחוליות הצוואר .הוצאת חוליה C3-4 GEC .עקב לחץ עיצבי להפרעה בריאות עד כדאי נשימה חלשה ואו הפרעה בזרימת החמצן נשימה נשיפה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא רואה קשר ישיר. צריך בדיקה מקיפה והערכה במרפאת ריאות.

30/12/2019 | 20:18 | מאת: שמשון

ערב טוב אודה מראש בן 53 מעשן אקטיבי ופסיבי מעל 35 שנים ידוע על אסמה קלה כנראה יש החמרה כאבי ראש סחרחורת שיעול רב ושריקות בהוצאת האוויר בבדיקה נמצא 1. PVC-44% 2.FEV1-52% 3.-54%-PEFR אבקש לדעת מה זה אומר !אני חנוק יש תור לעוד שבוע לריאות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש ירידהבינונית עד קשה בתפקודי הריאות, קשה לי לומר אם זה בגלל דלקת בריאות או בגלל החמרה של האסתמה.

29/12/2019 | 21:26 | מאת: גידי

בהמשך הבנתי שרנטולגית בכירה יותר עברה ע ל הct ותקנה ל1.1 ס״מ והמליצה על על הפט. תודה רבה על הענות שלך. אני אהיה במרפאת ראות אתייעץ עם הרופא מה לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מקווה שלא יימצא דבר ב PET. אם אלו הפרשות הן יכולות להיעלם.

שלום רב אמי חזרה מטיול מברזיל . מקוררת משתעלת ללא חום. השיעול מאוד קיצוני ואקוטי. צילום ריאות תקין. נעשה בדיקת דם לשעלת ולהלן התוצאות (לא התחסנה לפני הטיול) Pertussis iga- 10.8 Pertussis igg - קטן מ 10 שלילי מה התוצאות אומרות? תסמיני השיעול בערך כשבוע וחצי מיום בדיקת הדם. בינתיים סיימה 4 ימי אנטיביוטיקה (קיבלה לשבועיים) ללא הטבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקה גבולית אבל מציע לבקש בכל מקרה לבקש אנטיביוטיקה מסוג אזניל ולחזור על הבדיקה עוד 3 שבועות.

שלום הבדיקה היא גבולית. מציע לבקש אנטיביוטיקה מסוג אזניל וחזור על בדיקת הדם עוד 3 שבועות.

29/12/2019 | 19:16 | מאת: רבקה נעים

האם אינלציה במינון10 ml של סודיום כלוריד 0.9 עלולה להזיק במקרה של אי ספיקת כליות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא אמור להשפיע על הכליות.

28/12/2019 | 20:19 | מאת: אלי

שלום דוקטור! לפני כ-3 שנים, עקב מנטו 15מ"מ, עברתי טיפול מונע ל-LTBI (ריפמפיצין) במשך 6 חודשים. למרות זאת, בעוד כ-10 חודשים לאחר סיום הטיפול, אובחנתי בשחפת פעילה ועברתי טיפול אנטי שחפתי מלא תוך 9 חודשים. האם יש להניח שעוד לפני כ-3 שנים חליתי כבר בשחפת פעילה ועקב כך טיפול מונע כבר לא עזר לי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, האפשרות שאתה מעלה הגיונית אבל צריך להכניס לסיפור גם אפשרות שנ חשיפה אם הייתה ולראות אם זה מתאים.

שלום, לפני חודש וחצי חלה לי החמרה באסתמה מסרטיד 250 עברתי לפוסטר 8 שאיפות פלוס אינהלית ואני לא לגמרי מאוזנת. קיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים ועוד לא לקחתי אותו כי כל הזמן חיכיתי אולי ישתפר.. אך לא... העניין הוא שבכל החודש הזה לא השתעלתי בכלל, רק היה קושי לנשום, נשימה כבדה והתקפים קטנים שכשאני אוכלת ישר מתחילים. מאתמות התחלתי להשתעל דיי הרבה. אמא שלי חולה בהצטננות ומאוד נזהרתי לא להדבק... אז אני תוהה האם זה צירוף מקרי וזה שיעול בגלל האסתמה, או שנדבקתיץ(אין נזלת אצלי ולה יש נזלת ושיעול) האם עדיף במקרה כזה לחכות שבוע שבועיים עד שאם זה התקררות זה יעבור ולא לקחת פרדנזיון כשיש מחלה? כי בעלון של התרופה כתוב לא לקחת במצבכ זה או במצב של זיהום. מבחינת נשימה אין לי בעיה לשרוד עוד שבועיים ככה בזכות האינהלציות. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יכול להיות שנדבקת במשהו וירלי, קשה לדעת. הפרדניזון ניתן בשל החמרה של האסתמה ואם צריך ניתן לקחת אותו גם בזמן זיהום וירלי.

פניתי אליך השבוע ואני פונה ברשותך שוב. מקריאה והתעניינות אני מבין שנדיר סרטן ראשוני בקנה הנשימה. זה הממצא שהתגלה . מוקד אינטרא­טרכאלי משמאל )ס201 ת164( קוטרו המירבי 7 מ"מ ­ לשקילת ביקורת, באבחנה המבדלת מוקד רקמה רכה או הפרשות. הופניתי לבצע פט סיטי בגלל קושי לבצע ביופסיה.!.? האם לדעתך מתאור הממצא וההפנייה לפט יש יותר חשד דווקא שאולי מדובר בגרורה.התאור מתאים לחשד סרטני לא? אני בריא. בן 65 וטפוס חרדתי פרט לRCC בכליה גילוי מקרי לפני 20 שנה שהוצא קטן וזהו. לא נדרשתי לשום טיפול נוסף. תודה רבה על הענותך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני אומר את הדברים בהסתייגות כיוון שלא ראיתי את הסיטי אבל ממצא בקנה הוא נגיש לביופסיה בברונכוסקופיה וממצא שהוא 7 מ"מ לא מתאים לביצוע PET. מכיוון שהקליטה ב PET היא מ 8 מ"מ ומעלה. אני הייתי מציע לשקול לעשות ברונכוסקופיה.

בהמשך הבנתי שרנטולגית בכירה יותר עברה ע ל הct ותקנה ל1.1 ס״מ והמליצה על על הפט. תודה רבה על הענות שלך. אני אהיה במרפאת ראות אתייעץ עם הרופא

27/12/2019 | 07:48 | מאת: אמא

בתי בת ה 33 משתעלת. כנראה ללא חום. (נוטלת דקסמולקולד 3 פעמים ביום). לאחר כ 3 ימי שיעול הרופאה שלחה אותה לצילום חזה ונמצא תסנין. קיבלה אוגמנטין 875 מג פעמיים ביום ל 10 ימים. האם זהו הטיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה טיפול טוב. אמנם יש אפשרויות אחרות לאנטיביוטיקה. מציע לחכות ולראות אם יש שיפורץ

27/12/2019 | 00:12 | מאת: מאי

שלום, אני אלרגית לאבק ויש לי אסתמה חמורה. האם זה נכון שחשוב במקרה כזה כל יום שינקו אבק וישאבו אבק מהחדר שאני נמצאת בו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן

26/12/2019 | 22:56 | מאת: אילן

אודה מראש אני בן 53 מעשן אקטיבי ופסיבי מעל 40 שנה לאחר בדיקת ריאות נמצא FVC-44% משתעל בלי הפסקה לאורך כל היום עד חנק עם כאבי ראש בבוקר ולאורך היום מטופל במרחיבי סמפונות ארוכי טווח , מה זה אומר 44% ומה ניתן לעשות עם השיעול וכאבי הראש תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, להפסיק לעשן, משאפים, בירור במרפאת ריאות כולל סיטי חזה.

26/12/2019 | 21:21 | מאת: גידי

שלום רב בct חזה מופיע תמט מועט בגבול הלב מימין ומשמאל. לציין כי התמטים בעלי מראה נודולרי וקיימת אבחנה מבדלת. מומלץ לחזור על ct חוזר עוד חצי שנה. מה הכוונה בממצאים תודה חג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תמט מעוגל נובע מאיזור לא מאוורר בריאה אבל לא גורם למחלה. הרופא המפענח לא רצה להתחייב ולכן המליץ לחזור על הבדיקה כדי לוודא שאין משהו נוסף.

26/12/2019 | 10:44 | מאת: Shon

שלום רב אודה על תשובתך לאחר שבמשך שנתיים קבלתי רלבר 92 עלה 182 חשבו שזה אסתמה קשה כיום Fev1 52 לוקח את המשאף טרילוגי אך לפעמים נוטל ונטולין בצהריים מאוחרות אך זה כבר לא עוזר כיום בקורס 40 מג ביום לשבוע השיעול מביא אותי להתקף חנק עד דמעות עם ליחה מה ניתן לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מציע ללכת להיבדק במרפאת ריאות.

25/12/2019 | 23:39 | מאת: רונית

שלום, האם אצלי חולי אסתמה קשים לרוב ריחות של בישול עלולים קצת לגרום לקושי נשימתי? או בכלל ריחות חזקים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש מקרים כאלה.

שואל גם על פרדנזיון. אני לוקח רודיולה צמח מרפא למצב הרוח, וצריך לקחת פרדניזון לשבועים ולרדת בהדרגה. נטורופתית אמרה לי שיכולה להיות אולי בעיה כי הרודיולה מחזקת את מערכת החיסון ומטרת הטיפול היא להחליש את מערכת החיסון. אמרתי לה שלא מדובר על מחלה אוטואיומנית. האם זה נכון שחלק מההמטרה של פרדניזון בהחמרת אסתמה היא להחליש את מערכת החיסון? או שזה נכון רק במחלות אוטואימוניות שלא קשורות לאסתמה? אשמח לתשובה, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, פרדניזון מחליש את מערכת החיסון גם כשנותנים אותו בשל אסתמה.

שלום, הייתי מאוזנת עם פוסטר 2 שאיפות ביום והאסתמה החמירה עקב חיסון אלרגיה לאבק שאיתו החלטתי להפסיק, ועברתי לפוסטר 8 שאיפות ואינהלציות ואיתן אני לא מאוזנת. קיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים. נאמר לי שאם אני חוזרת לאיזון אז אפשר להפסיק לפני. האם מדובר על איזון עם 8 שאיפות פוסטר או שמדובר על האיזון שהיה לי עד לפני חודש וחצי רק 2 שאיפות פוסטר? ואם פרדניזון בכלליות ברוב המקרים אחריו גורם למצב הריאות לחזור להיות כפי שהיה לפני ההחמרה, או שגם במצב כזה לרוב לוקחים 3 חודשים עד שמצב הסימפונות הקטנים חוזרים לקדמותם? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהדרגה את אמורה לחזור ל 2 שאיפות כמו שהיה קודם לכן. לגביהזמן שייקח לך להגיע לזה וקצב הפחתת הפרדניזון מציע להתייעץ עם רופא ריאות במרפאה.

25/12/2019 | 17:06 | מאת: רונית

אני לא בטוחה שהבנתי נכון. התכוונת שאם אני בת 37 ועשיתי בילדות חיסון שעלת(יש לי אסתמה) אז איו צורך שאעשה שוב?(במידה ולא אכנס להריון אף פעם) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם קיבלת את כל החיסונים לפי התוכנית המקובלת את לא צריכה לעשות חיסון נוסף.

25/12/2019 | 13:50 | מאת: גידי

שלום רב אני מעשן בן 65 בבדיקת ct חזה ללא שום סימפטומים הכל תקין למעט!! פרנכימת ראות; מוקד איטרט- טרכאלי (ס201 ת164) קוטר 1.1 ס״מ - לשקילת בקורת, באבחנה המבדלת מוקד אקמה רכה או הפרשות. איזה בדיקות נוספות מומלץ לעשות. היכן זה ממוקם בראות? תודה רבה חג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה מתואר בקנה הנשימה. יתכן שמדובר בהפרשות בלבד, ניתן לחזור על סיטי או לבצע ברונכוסקופיה.

25/12/2019 | 13:44 | מאת: מיכל

שלום,להחמרה באסתמה.. ניתן לי 40 מ"ג פרדניזון ל 10 ימים ונאמר לראות האם צריך פחות או פחות זמן. האם ניתן לקחת 40 מ"ג ל 6 ימים ואז ביום השביעי לרדת ל 30 ואז ביום העשירי לרדת ל 25 ואז כל יומיים לרדת ב 5 מ"ג? ובכלל, האם ישנו פרוטוקול שהוא הכי מוכר ומומלץ בהחמרת אסתמה לא מאוד קשה.. שפוסטר 8 שאיפות לא מביא לאיזון, אבל האיזון לא רחוק.. בערך 85 אחוזי איזון. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין פרוטוקול אחיד וכל מקרה לגופו. במידה שאתקרובה לאיזון מומלץ לרדת במינון של הפרדניזון ולהפסיק כשאת מרגישה מאוזנת.

שלום דוקטור, תודה על תשובה. כפי שהבנתי מפסקי דין שונים וחו"ד שלך מומחים שונים, בשלבים אחרונים של סיליקוזיס כבר אין מה לעשות מלבד השתלה. גם הבנתי שהסיליקוזיס (ופיברוזיס) מתחיל משלב דלקתי ועם הזמן המקומות של דלקת הופכים לנודולים, לשלב הצטלקותי. אם בשלב הכי ראשון נותנים טיפול נגד דלקת, למשל ע"י סטרואידים, האם אפשר להאט את המחלה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כפי שכתבתי, אין לצערינו טיפול יעיל למחלה. לא הוכח שטיפול בסטרואידים עוזר וכמובן שיש בטיפול זה אפילו פוטנציאל להזיק.