מצוקה נשימתית - מיואשת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/05/2013 | 18:31 | מאת: שיר

שלום אני בת 22 וסובלת מקוצר נשימה מזה כשמונה חודשים. אציין כי הקוצר נשימה התחיל לאחר שהיו לי כאבי גרון ואוזניים. התגלה סטרפטקוקוס בגרון מעט באיחור וטופלתי באנטיביוטיקה. גם לאחר הטיפול המשיכו הכאבים ועדיין מדי פעם יש כאב חד בגרון או באוזן. בנוסף לכך התווספו כאבי ראש, חולשה כאבים בשרירים ושרירים שהתחילו לקפוץ, דלקת בקרקפת, פצעים ונשירת שיער. הגרוע מכל הוא קוצר הנשימה. בהתחלה הרגשתי שאני לא מצליחה להכניס אוויר עמוק ונוספו לזה כאבים בנשימה עמוקה או סתם כאבים בחזה. אינני מסוגלת לבצע ספורט ובזמן הארוחה אני מרגישה שאני צריכה לעצור ולפהק. לא כל הזמן אני מצליחה לפהק וזה גורם לי למצוקה נשימתית וערפול. בהתחלה רופא המשפחה נתן י לעשות צילום חזה ותפקודי ריאות. תפקודי הריאות היו תקינים ובצילום נרשם ציור אינטרסציאלי מוגבר בריאות. הופניתי לרופא ריאות שלא התרשם מהצילום וציין כי לטעמו הצילום תקין. נשלחתי לבצע בדיקת אסטמה שהייתה תקינה. אחר כך נשלחתי לבצע בדיקת תפקודי ריאות מלאים שלטענתו הייתה תקינה. לפני חודשיים נשלחתי לבצע צילום חזה נוסף בו נרשם אוורור יתר בריאות. גם כאן הרופא אמר שלטעמו הצילום תקין והפנה אותי לבירור קרדיולוגי. אקו לב תקין ואני מסתובבת בימים אלה עם מוניטור שבודק הפרעות בקצב הלב. מתוך ייאוש והחמרה של המצב שלא ניתן לו פיתרון פניתי לרופא ריאות נוסף לחוות דעת שנייה. הרופא אמר שעליי להמשיך בירור קרדיולוגי והפנה אותי למעבדת שינה. לא הלכתי למעבדה כיוון שידעתי שאינני מצליחה להירדם כמעט כיוון שאני מרגישה כל הזמן שחסר לי אוויר ואני קמה לפהק. אני מרגישה שאני צריכה להישען קדימה על כפות הידיים כדי להוציא את האוויר החוצה ורק אז אני מצליחה לפהק. בנוסף למצוקה הנשימתית נוספו לי כאבי גב המקבילים לריאות וכאב באמצע החזה. יש י גם לאחרונה כאבים חדים בכל מיני איזורים בגב או בחזה. לפני כשבועיים חלה החמרה, לא הצלחתי לפהק בכלל והייתה לי בחילה נוראית בכל נשיפה והרגשתי חולשה נוראית, לא הצלחתי לישון שלושה ימים. פניתי לרפא ריאות השני והוא נתן לי לבצע בדיקת מיפוי ריאות ולנסות משאף סגול למחלות ריאה. הבדיקה יצאה תקינה והמשיך מעט עוזר אבל עדיין יש לי מצוקה נשימתית. זה פוגע לי בשגרה, ביכולת שלי לעבוד, לאכול, לצאת עם חברים, לעשות ספורט. בקיצור בהכל. אני מודאגת מכך שיש החמרה ומשהו מתחולל בי ולא מגלים את זה במיוחד כאשר אני סובלת מבעיות נוספות. אני ממש מרגישה שנלקחה ממני שמחת החיים ולא אכפת לי כבר מכל שאר הכאבים אלא רק שייפסק הקוצר נשימה הזה שאופף אותי כמו עננה שחורה. האם נתקלת פעם בבעיה כזאת? האם מדובר בקרינה גבוהה שספגתי מהמיפוי ריאות ולא כדאי לבצע CT? אשמח אם תוכל להסתכל על בדיקת תפקודי הריאות המלאים שביצעתי לפני שלושה חודשים ולתת חוות דעת שנייה. מה אומר הERV והsGAWtot הנמוכים? מה אומר הRV הגבוה? Parameter. Pred. Act. %pred FVCex. 3.73. 3.73. 100 FEV1. 3.25. 3.02. 93 FEV1/FVC. 84%. 81%. 96 PEF. 7.17. 5.56. 78 FEF75. 6.26. 4.70. 75 FEF50. 4.55. 2.99. 66 FEF25. 2.21. 1.61. 73 MEF25-75. 4.12. 2.78. 68 FIF50. 4.09. 3.02. 74 FIF50/FEF50. 90. 101. 112 Resistance: RAWtot. 2.25. 2.57. 114 sGAWtot. 11.67. 6.25. 54 Volumes: SVC. 3.71. 2.26. 61 IC. 2.37. 1.92. 81 ERV. 1.33. 0.35. 26 TGV. 2.70. 3.50. 130 TLC. 5.03. 5.42. 108 RV. 1.37. 3.50. 256 RV/TLC. 27. 65. 235 RAWtot. 2.25. 2.57. 114 sGAWtot. 11.67. 6.25. 54 CO Diffusion DLco. 28.22. 23.33. 83 DLCO/VA. 5.61. 4.76. 85 FRC. 2.70. 3.20. 118 VA - 4.90 Hb - 13.5 IVC_CH4/SVC - 112%

25/05/2013 | 18:20 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

שלחת חומר רפואי רב אולם על מנת לחוות חוות דעת רפואית עליי לבדוק את החולה ורק לאחר מכן את בדיקות העזר.

25/05/2013 | 20:06 | מאת: שיר

היי. אינני מבקשת חוות דעת רפואית מלאה. רק אם תוכל לבחון את תוצאות הבדיקה. ברור שאינני יולה לגשת לעשרה רופאים שונים (ראית שכבר פניתי לשניים) ולכן אני נעזרת גם בפורומים הרפואיים. אודה רק לבחינתך את תוצאות הבדיקה ששלחתי ואולי לעצה רפואית.

מנהל פורום מחלות ריאה